Κατεβαίνει υποψήφιος στις Προεδρικές ο Αβέρωφ

«Έχω την πρόθεση να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις Προεδρικές εκλογές» είπε ο Αβέρωφ προς το τέλος του βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί και το οποίο γυρίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που δεν έκρυψε τις προθέσεις του, επιβεβαίωσε τα περί υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023 με ένα φιλμάκι.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Κυπριακό, την Οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις, τις κινήσεις Κυβέρνησης και Βουλής, που πέτυχαν «η χώρα να σταθεί όρθια στα δύσκολα» όπως είπε.

Δείτε το φιλμάκι:

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Με τις θυσίες των συμπολιτών μας, τις σωστές κινήσεις της κυβέρνησης, και σχηματίζοντας πλειοψηφίες στη Βουλή, πετύχαμε η χώρα μας να σταθεί όρθια στα δύσκολα. Έτσι η Κύπρος μπορεί να κάνει το άλμα στο μέλλον.

Αν η χώρα μας ευημερεί αύριο, θα εξαρτηθεί σήμερα από τη βούλησή μας να παίρνουμε υπεύθυνες αποφάσεις και την ικανότητά μας να τις κάνουμε πράξεις.

Μόνο μια Κύπρος σύγχρονη και ανταγωνιστική διασφαλίζει ότι η ζωή μας -και η ζωή των παιδιών μας- θα γίνει καλύτερη. Ήδη κάνουμε το πρώτο βήμα: Με μια σειρά μεταρρυθμίσεις για ένα νέο οικονομικό μοντέλο, πιο υγιές και πιο βιώσιμο.

Έχουμε πολλά μπροστά μας:

Το σχεδιασμό μιας πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης για την επόμενη μέρα, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Το στοίχημα της ψηφιακής μετάβασης. Τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του κράτους μας ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.

Την ανάγκη για σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση που θα εγγυάται υψηλή ποιότητα ζωής, σε πόλεις και κοινότητες. Το αίτημα για πιο γρήγορο σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Για θεσμικά κατοχυρωμένη διαφάνεια.

Τη βελτίωση των δομών και του περιεχομένου της παιδείας μας ώστε να παράγουμε πολίτες με κριτική σκέψη. Πάνω απ’ όλα, έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Στους φιλόδοξους συλλογικούς μας στόχους, αντίπαλοί μας ήταν και είναι ο λαϊκισμός, οι ακρότητες και η διχόνοια. Κακά τα ψέματα: δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, οι ωραίες θεωρίες και οι δημόσιες σχέσεις.

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με γνώση. Σφυρηλατώντας συστηματικά τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Αλλά και θέτοντας τα πολιτικά κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους.

Εδώ και 30 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, με υπομονή και μετριοπάθεια, φέρνω αποτελέσματα με θετικό πρόσημο στη χώρα μας.

Ποτέ δεν κρύφτηκα. Ποτέ δεν απέφυγα να βγω μπροστά. Με καθαρές θέσεις και καθαρές λύσεις, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Θέλω σήμερα να σας ενημερώσω για την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό καταθέτω την ανάλογη πρόταση στα αρμόδια όργανα του κόμματός μας.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη που εγγυάται την κοινωνική, πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Με την απόφασή του να επιλέξει υποψήφιο στις 12 Μαρτίου, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει απερίσπαστη στην ολοκλήρωση του σημαντικού της έργου.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Θέλω, όπως κι εσείς, να ζούμε σε μια χώρα που ευημερεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια Κύπρο με καθαρό ορίζοντα στο αύριο. Όμορφη, ελεύθερη, ανοικτή στο μέλλον. Που να αντανακλά την αξιοπρέπεια των κατοίκων της και να τους εξασφαλίζει κάθε ευκαιρία για καλύτερη ζωή.

Ας είναι το 2022 η χρονιά του πολιτικού πολιτισμού και του ουσιαστικού διαλόγου για την Κύπρο της επόμενης μέρας! Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *