Πήγε να στραγγαλίσει την σύντροφο του μετά απο προστριβές

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέφθηκε 39χρονος κάτοικος Λευκωσίας, μετά από καταγγελία της συμβίας του ότι αποπειράθηκε να τη σκοτώσει διά στραγγαλισμού.

Η καταγγελία έγινε στο Κλιμάκιο κατά της βίας στην Οικογένεια του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας το οποίο διερεύνησε την υπόθεση και προχθές προχώρησε στην καταχώρηση του φακέλου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το ΤΑΕ Λευκωσίας ζήτησε παράλληλα όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση. Χθες το Δικαστήριο αποφάσισε όπως ο 39χρονος παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου για το αδίκημα της απόπειρας φόνου και άλλα αδικήματα που αφορούν στο νόμο περί βίας στην οικογένεια και παράλληλα διέταξε όπως αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Σύμφωνα με την καταγγελία 34χρονης, την περασμένη βδομάδα ο 39χρονος με τον οποίο συζεί προσπάθησε να την σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, ύστερα από προστριβές που είχαν. Μέλη της Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες στον συμβίο της, ο οποίος αρνείται τα όσα καταγγέλλει η γυναίκα του. Η γυναίκα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή ο οποίος ετοίμασε έκθεση με τα ευρήματά του, η οποία κατατέθηκε στον φάκελο της υπόθεσης.

Η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου. Την υπόθεση διερεύνησε το Κλιμάκιο Βίας στην Οικογένεια του ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο μόνο για φέτος εξέτασε πέραν των 250 υποθέσεων βίας, εκ των οποίων οι 18 υποθέσεις αφορούσαν βιασμό γυναικών, κυρίως από τους συντρόφους τους.

Οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας παρουσιάζουν φέτος σοβαρή αύξηση που αγγίζει το 30% γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση των καταγγελιών λόγω εμπιστοσύνης που δείχνουν κακοποιημένες γυναίκες στην Αστυνομία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, μέχρι τον Οκτώβριο φέτος έχουν εξεταστεί από τα επαρχιακά κλιμάκια βίας στην οικογένεια που λειτουργούν στα τοπικά ΤΑΕ, 2.725 καταγγελίες, σε σχέση με 1.860 πέρσι, 1.194 το 2019 και 942 το 2018. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν κακοποιήσεις συζύγων ή παιδιών που έφτασαν μέχρι τα αστυνομικά γραφεία για διερεύνηση

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *