“Βλέπουν” lockdown λόγω…omicron

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει ανατρέψει τα δεδομένα σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων. 

Για την Κύπρο η επικράτηση της θεωρείται πλέον θέμα ημερών, καθώς και με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, εντοπίστηκαν άλλα 63 κρούσματα της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης.

Οι προβλέψεις των ειδικών είναι πως πριν μας αποχαιρετήσει το 2021 θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος στην κοινότητα.

Η σφοδρότητα εξάπλωσης που χαρακτηρίζει την «Όμικρον» φαίνεται να συνδέεται με την έκρηξη των κρουσμάτων που φλερτάρουν με τους τετραψήφιους αριθμούς και με το ποσοστό θετικότητας που ανέβηκε πάνω από το όριο ασφαλείας.

Όλα τα σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό του ολικού lockdown. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑΝΤ1, το Υπουργείο Υγείας κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω και των εισαγόμενων θετικών περιστατικών αφού μεγάλος αριθμός ανιχνεύεται σε άτομα που φθάνουν από Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αθήνα. 

Οι ειδικοί τονίζουν την αναγκαιότητα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Ενώ ενδεικτική είναι και η αναφορά του Υπουργού Υγείας, πως « ο φονικός ιός απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, όπως την έχει χαράξει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα».

Ενόψει των γιορτινών συναθροίσεων το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους πολίτες να διενεργήσουν εξέταση με rapid test ή self test να ανταμώσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πηγή:ant1.com.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *