Στο 50_65% οι ακυρώσεις κρατήσεων-Μείωση πελατών και στα κέντρα αναψυχής

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid- 19 επηρέασαν την κίνηση στα κέντρα αναψυχής, σε όλη την Κύπρο κατά τις ημέρες των εορτών, με ακυρώσεις στις κρατήσεις και στην κίνηση που κυμαίνεται από 50% μέχρι 65%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως λόγω της κατάστασης οι εκδηλώσεις των εταιριών που είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν, ενώ κάποιες άλλες δεν προγραμματίστηκαν καθόλου.

Πρόσθεσε πως αύξηση στην κίνηση σημειώθηκε στα ορεινά χωριά της Κύπρου με τα χριστουγεννιάτικα χωριά. Ο κ.Θρασυβούλου ωστόσο ανέφερε πως λίγοι κάθισαν για φαγητό στα κέντρα αναψυχής των ορεινών κοινοτήτων, και οι περισσότεροι παράγγελναν take away στους χώρους όπου διέμεναν.

Η Ομοσπονδία, συνέχισε, “παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες και πρέπει να κρατούμε τις ισορροπίες με τους επιχειρηματίες που υποφέρουν, αλλά και με το Υπουργείο και τους επιδημιολόγους”.

Είπε τέλος, πως ως τουριστική χώρα, έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε την πανδημία στα πιο χαμηλά επίπεδα για μια καλή τουριστική περίοδο που θα μας επιτρέψει να δούμε καλύτερες μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *