“Αν χρειαστεί θα βάλουμε και 4η και 5η και 6η δόση” αναφέρει ο Δρ Δέλτας

Αναγκαία και σημαντική κρίνεται η λήψη της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εξαιτίας της αισθητής πτώσης του επιπέδου αντισωμάτων που παρατηρείται λίγους μήνες μετά τον εμβολιασμό, αλλά και μετά τη νόσηση. 

Αυτό υποστήριξε ο Καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Δέλτας, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Ο Δρ. Δέλτας σημείωσε ότι βάσει μελετών, διαφαίνεται ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες μετά από νόσηση με την covid-19 παρατηρείται μια κορύφωση των αντισωμάτων. Μετά το διάστημα αυτό, ωστόσο, αρχίζει μια απότομη πτώση του επιπέδου των αντισωμάτων, η οποία μέχρι το εξάμηνο σταθεροποιείται ή μειώνεται λίγο ακόμα.

“Αυτό δεν αντανακλά κατ’ ανάγκη απόλυτα την ανοσιακή επάρκεια του οργανισμού, αλλά σίγουρα είναι πάρα πολύ ενδεικτικό.”

Ως εκ τούτου στους 5 μήνες μετά τη νόσηση, ίσως και νωρίτερα, ενδείκνυται ο εμβολιασμός εξήγησε. Την ίδια ώρα, μελέτες δείχνουν ότι και μετά από εμβολιασμό τα αντισώματα δεν διατηρούνται για πάντα.

“Αναμέναμε ότι τα αντισώματα δεν διαρκούν για πάντα, αλλά δεν αναμέναμε ότι στο τρίμηνο ή στο εξάμηνο θα χρειαζόταν η ενισχυτική δόση.”

Ο Δρ. Δέλτας υποστήριξε ότι θα χρειαστεί να βάλουμε και τέταρτη και πέμπτη δόση του εμβολίου, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός μας προστατεύει από σοβαρή νόσηση και θάνατο.

“Αν χρειαστεί να βάλουμε και τέταρτη και πέμπτη και έκτη δόση θα τις βάλουμε. Γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο να αμυνθούμε κατά του κορωνοϊού.”

Αναφορικά με την “Όμικρον”, ο Δρ. Δέλτας σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει δει δεδομένα σε ένα μεγάλο αριθμό πληθυσμού τα οποία να πείθουν ότι όντως το νέο στέλεχος προκαλεί ήπια συμπτωματολογία μετά από λοίμωξη.

“Φαίνεται ότι δεν αρρωστούν όλοι ήπια. Ένα μικρό ποσοστό θα αρρωστήσει σοβαρά και θα χρειαστεί ίσως να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, να μπει στις ΜΕΘ.”

Μιλώντας δε για την απότομη αύξηση κρουσμάτων, ο Δρ. Δέλτας προειδοποίησε ότι, μετά και τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά, δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να αγγίξουμε τις 3,000 ή 4,000 ημερήσια περιστατικά.

“Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων εδώ και πολλές εβδομάδες είναι πολύ ενδεικτικός για το τι ενδέχεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα.”

Πηγή: alphanews

One Reply to ““Αν χρειαστεί θα βάλουμε και 4η και 5η και 6η δόση” αναφέρει ο Δρ Δέλτας”

  1. This man is a moron. A professor of genetics? How is it normal to keep injecting humans with inoculations that clearly do not work long term or short term. The date available shows inoculated Guinea pigs are now the source of the pandemic. Why doesn’t he comment on this phenomenon?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *