ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: “Τις βίαζε επανηλειμμένα επι δύο χρόνια”

Αποτροπιασμό προκαλεί η ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στο Παραλίμνι που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατριό τους.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος πατριός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε τριάμισι χρόνια φυλάκισης σε κατηγορίες που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και συγκεκριμένα σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών της συζύγου του.
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας των κοριτσιών, οι οποίες κατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου τα όσα βίωσαν στο σπίτι τους κατά τα έτη 2018 – 2020. Η πρώτη κατηγορούμενη κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 13 χρόνων. Ο 43χρονος πατριός της κρίθηκε ένοχος ότι προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της και ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Η δεύτερη κατηγορούμενη ήταν 15 χρόνων κατά τον επίδικο χρόνο. Και γι’ αυτήν ο πατριός της κρίθηκε ένοχος ότι σε δύο περιπτώσεις την κακοποίησε σεξουαλικά, προβαίνοντας σε διάφορες αποτρόπαιες πράξεις.

Παράδοξο ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο βιολογικός πατέρας των δύο κοριτσιών κατέθεσε στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Όπως είχε αναφέρει κατά τη δικαστική διαδικασία οι δύο ανήλικες κόρες του, του εκμυστηρεύτηκαν ότι η καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία εναντίον του πατριού τους ήταν ψευδής και ότι τον κατήγγειλαν για να τον εκδικηθούν και να τον διώξουν από το σπίτι τους. Ισχυρισμοί που δεν άργησαν να καταρρεύσουν στην αντεξέτασή του, καθώς διαφάνηκε ότι ο μάρτυρας έλεγε ψέματα στο δικαστήριο, γι’ αυτό κρίθηκε αναξιόπιστος και η μαρτυρία του απορρίφθηκε στο σύνολό της. Οι παραπονούμενες από την άλλη κρίθηκαν αξιόπιστες και οι μαρτυρίες τους έγιναν αποδεκτές από το δικαστήριο.

Κατά την επιβολή ποινής στον 43χρονο η Δικαστής εξέφρασε τον αποτροπιασμό του δικαστηρίου για τις πράξεις του κατηγορουμένου.

One Reply to “ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: “Τις βίαζε επανηλειμμένα επι δύο χρόνια””

 1. Τριαμισι, και όχι τρία
  Τριαμισι και όχι τέσσερα.
  Για όνομα του Θεού, ποινή είναι αυτή?
  Γι αυτό Γεμίσαμε βιαστές. 😒
  Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία μας.
  Για το υπόλοιπο της ζωής των κοριτσιών θα παραμείνει το τραύμα, και ίσως δεν το ξεπεράσουν ποτέ
  Όσο για τον πατέρα, κι αυτός μέσα,.
  Η μάνα που ήταν? Δεν έβλεπε τα σημάδια στα μάτια των παιδιών της? Τι μάνα δε ξέρει το παιδί της?
  Λυπηρό 😒😒

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *