Σε… δραματικούς τόνους οι δηλώσεις Πανά : “Θέμα χρόνου να εκτεθούμε όλοι στον ιό”

Για το τσουνάμι το οποίο ονομάζεται όμικρον και τους κινδύνους που το στέλεχος αυτό έχει μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα το μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Είναι θέμα χρόνου όλοι μας να εκτεθούμε στον ιό, ανέφερε σε δραματικούς τόνους καλώντας το κοινό να περιορίσει τις επαφές του την περίοδο των γιορτών και να εφαρμόζει τα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να περιορίσουμε τη ραγδαία εξάπλωση του.

Ενόψει της έκτακτης σύσκεψης των ειδικών με τον Υπουργό Υγείας, εστίασε στον περιορισμό των επαφών, τους χώρους διασκέδασης λέγοντας ότι θα έρθουν χρονιές και Χριστούγεννα που θα γιορτάζουμε δίχως τέλος, ωστόσο αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι πως αν το κάνουμε θέτουμε σε κίνδυνο αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η ιχνηλάτηση η ανίχνευση και η απομόνωση των κρουσμάτων πρέπει να συνεχιστεί και ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια επισήμανε. Εφόσον υπάρχει ο κίνδυνος, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους εμοβλιασμούς, πρόσθεσε.

Τα μέτρα είπε που πιθανός να αποφασιστούν, δεν πρέπει να στραγγαλίζουν την κοινωνία ούτε και την οικονομία, ωστόσο θα πρέπει μέσω αυτών να κερδίσουμε χρόνο για να θωρακιστούμε περαιτέρω.

Στην εισαγωγή της έκανε λόγο για ένα τσουνάμι το οποίο έχει τεράστια φόρα και ύψος το οποίο έρχεται σε χειμερινή και γιορτινή περίοδο γεγονός που δεν μας βοηθά στην αναχαίτιση του.

«Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι ο αριθμός των μολύνσεων μπορεί να διπλασιάζεται πρακτικά ανά 2-3 μέρες κατά μέσο όρο.  Άρα σε βραχυπρόθεσμη ανάλυση αυτό που αναμένουμε είναι τεράστιο όγκο ανθρώπων που θα έρθουν σε επαφή και θα μολυνθούν από τον ιό. Αυτό το είδαμε και πρόσφατα στην Κύπρο και αναμένουμε και τις επόμενες ημέρες πως θα εξελιχθεί», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι το κενό που υπάρχει σε γνώση αφορά κατά πόσο προκαλεί πιο ήπια νόσηση.

Αν χτίσουμε ανοσία μέσω του εμβολιασμού και αν ευσταθεί ότι οι νοσηλείες δεν θα είναι ανάλογες με την αύξηση των κρουσμάτων, τότε είπε μπορεί να μην έχουμε την πίεση που είδαμε στην έναρξη της πανδημίας προς το σύστημα υγείας.

Πηγή: alphanews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *