Προκαλεί ξανά ο Αρχιεπίσκοπος…Στέλνει τους ανεμβολίαστους ιερείς σε γιατρό που έχει επιλέξει και τους καλεί να το εμβολιαστούν

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα ρεπόρτερ και τον συνάδελφο Γιώργο Χατζιηπαναγή παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις περι ανεμβολίαστων ιερέων. Μάλιστα, ο ίδιος επέλεξε και τον…γιατρό που θα τους στείλει για να εξετστούν.

Αυτούσιο το ρεπορτάζ του Γιώργου Χατζιηπαναγή με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

Αδειάζει η κλεψύδρα για τους κληρικούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, παρά τις συνεχείς προτροπές του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, με την 15η Ιανουαρίου να είναι η τελευταία ημερομηνία της προθεσμίας που έδωσε ο Μακαριώτατος, προτού τους δείξει την πόρτα εξόδου.  

Ο Αρχιεπίσκοπος, είχε προειδοποιήσει από την ημέρα των Θεοφανίων τους κληρικούς που εμπίπτουν στην ενορία της Αρχιεπισκοπής, πως σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι προτροπές του, τότε από την επόμενη εβδομάδα, όσοι δεν λάβουν το εμβόλιο, θα πάψουν να είναι ιερείς της Αρχιεπισκοπής. 

Παρά τις προτροπές, δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή πλήρης εικόνα ως προς το κατά πόσον οι ιερείς που επηρεάζονται έκαναν πράξη τα λόγια του Μακαριώτατου, ωστόσο, αυτό θα ξεκαθαρίσει το ερχόμενο Σάββατο, όταν θα εκπνεύσει η προθεσμία που τους έχει δοθεί. 

Μιλώντας στον REPORTER, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, έστειλε νέο μήνυμα στους κληρικούς, λέγοντας πως, «εγώ περιμένω μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Θα τους καλέσω όλους για να δω ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι. Θα τους πω ότι οι ανεμβολίαστοι θα πάνε στον γιατρό που έχω επιλέξει, για να τους εξετάσει. Εάν κανείς έχει πρόβλημα υγείας, τότε να μην κάνει το εμβόλιο. Εάν δεν έχουν πρόβλημα, πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Έχω παπάδες που είναι διασωληνωμένοι και οι οποίοι έχουν και παιδιά. Αρκετά τους έχω ανεχθεί και θα τους στείλω για τελευταία φορά σε δικό μου γιατρό για να εμβολιαστούν».

Όπως εξήγησε, ο ίδιος ασχολείται με τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι εμπίπτουν στην ενορία του, ωστόσο δεν μπορεί να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των κληρικών, οι οποίοι δεν επέλεξαν τη δεδομένη στιγμή να εμβολιαστούν.

«Εγώ θα ασχοληθώ με τους κληρικούς τους δικούς μου, της Αρχιεπισκοπής. Τώρα πόσοι είναι, δεν ξέρω, αλλά θα ξέρω μετά τις 15 του μηνός που θα τους καλέσω να έρθουν κοντά μου και να πουν αν έχουν εμβολιαστεί ή μάλλον να μου δείξουν το χαρτί του εμβολιασμού τους». 

Σημειώνεται ότι οι κληρικοί που βρίσκονται στις ενορίες των Μητροπόλεων, δεν ελέγχονται από τον Μακαριώτατο, αλλά από τους Μητροπολίτες. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ανώτεροι κληρικοί ανέφεραν ότι κάποιοι Μητροπολίτες τίθενται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρότι εάν ερωτηθούν παρακινούν τον κόσμο να εμβολιαστεί, ωστόσο είναι στην κρίση του κάθε προσώπου να αποφασίσει για τον εαυτό του.

«Δεν θα δώσω σημασία σε 50-60 καταχάληδες»

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε και για τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα από αριθμό πολιτών, έξω από την Αρχιεπισκοπή, την περασμένη Κυριακή, η οποία σχετιζόταν με τις δηλώσεις του για υποχρεωτικό εμβολιασμό κληρικών. Όπως είχε τονίσει σε δηλώσεις του, δεν είναι δικτάτορας, ενώ υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν διατάζει, αλλά παρακαλεί.

«Ποίμνιό μας είναι όλοι και οι άτακτοι. Οφείλουμε να δείξουμε περισσότερη προσπάθεια. Τους παρακαλούμε να ακούσουν τη φωνή της εκκλησίας, είναι φωνή αγάπης. Δεν είναι ετσιθελισμός. Δεν θέλουμε να παίζουμε τους μεγάλους και τρανούς, εμείς παρακαλούμε, δεν διατάζουμε κανένα».

Σημείωσε μάλιστα πως αποφάσισε να μην δώσει σημασία στους διαμαρτυρόμενους, ενώ διαψεύδει και αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον ήθελαν να δίνει χρήματα στους διαδηλωτές, για να μην πραγματοποιήσουν την εκδήλωσή τους.

«Είπα να μην τους δώσω και σημασία, ήρθαν εδώ καμιά πενηνταριά εξηνταριά καταχάληδες, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι μαζί τους. Λεφτά δεν έταξα σε κανένα, ούτε είδα κανένα. Εγώ τις τελευταίες τρεις μέρες δεν ήμουν στη Λευκωσία, ήμουν στην Πάφο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *