Στην τελική ευθεία η δίκη για τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την Παρασκευή 4 Μαρτίου ως ημερομηνία για τις τελικές αγορεύσεις της Κατηγορούσας Αρχής και των δικηγόρων των δύο γιατρών που κατηγορούνται για το θάνατο του Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, τον Μάιο του 2018. 

Κατά τη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση και το Δικαστήριο όρισε την 4η Μαρτίου ως ημερομηνία για τις τελικές αγορεύσεις της Κατηγορούσας Αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Δρ. Ηρακλής Παντελιδάκης, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ο Δρ. Κυριάκος Κυριακίδης που ήταν ο Διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών.

Οι δύο γιατροί αρνήθηκαν ενοχή στην κατηγορία που τους απαγγέλθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή, για πρόκληση θανάτου του 10χρονου Σταύρου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι κατά την εξέταση του 10χρονου δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, ενώ παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Σημειώνεται ότι ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο κεφάλι.

Αφού εξετάστηκε από τους επι καθήκοντι ιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, απολύθηκε ενώ λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο Νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.

Ο 10χρονος είχε μεταφερθεί ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *