Υπόθεση Παντελίδη: «Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Κυριάκου»

Έξι χρόνια μετά το δυστύχημα, η σύγκρουση ανάμεσα στην οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή και τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, συνεχίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου ζητούν αποζημιώσεις για τους τραυματισμούς και την ταλαιπωρία που υπέστησαν για μήνες, με την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη να επιμένει μέχρι σήμερα πως το τζιπ δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιατροδικαστής που διόρισε η οικογένεια κατέθεσε πως οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει».

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα του 2017, οδηγός στο μοιραίο τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης που όπως είχαν δείξει οι τοξικολογικές εξετάσεις είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κάτι που από τότε η οικογένειά του αμφισβητεί.

«Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της».

Η Μίνα Αρναούτη ζητά από την ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Από αυτά, τα 500.000 ευρώ είναι για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τα νοσήλια.

«Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία. Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου».

Η Φρόσω Κυριάκου, ζητά συνολικά 94.630 ευρώ από την ασφαλιστική, εκ των οποίων τα 80.000 είναι για ηθική βλάβη και τα υπόλοιπα για τα νοσήλια.

Η μητέρα της Μίνας Αρναούτη ανέφερε και τα όσα της είπε η κόρη της, για τη νύχτα που προηγήθηκε.

«Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα κι η Φρόσω. Ήταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά».https://www.megatv.com/embed/?p=2020586067

Στη δίκη για το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη, που κόστισε τη ζωή του το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου, κατέθεσε ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου, ο οποίος ανέφερε ότι η κόρη του δεν οδηγούσε το πολυτελές τζιπ.

«Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει…» περιέγραψε ο πατέρας της νεαρής γυναίκας.

Ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου ανέφερε στο δικαστήριο πως πλέον η κατάσταση της υγείας της κόρης του έχει αποκατασταθεί.

«Νοσηλεύθηκε 6 νύχτες και σήμερα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει ψυχολογικά τραύματα. Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας. Δούλεψε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για λίγο διάστημα περισσότερο για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα» τόνισε ο μάρτυρας.

Ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου είπε επίσης πως ο τραγουδιστής όπως του περιέγραψε η κόρη του δεν τρέκλιζε πριν μπει στο αυτοκίνητο.

«Τους χαιρέτισαν στην πόρτα. Περπατούσε κανονικά όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο» τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είπε αν είχε αντιληφθεί κατάσταση μέθης;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή όχι. Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε.

Πρόεδρος: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε πιει ένα – δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του, τους επόμενους μήνες.

​​​​​​​

Η κατάθεση του ιατροδικαστή της οικογένειας Παντελίδη

Ο μάρτυρας της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει» ανέφερε ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας πως η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταθέσει ο τραγουδιστής δε θα του επέτρεπε να οδηγήσει το τζιπ.

«Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα» ισχυρίστηκε ο μάρτυρας.

Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε πως το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη».

Ο ιατροδικαστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από όλες τις πλευρές, εμμένοντας στη θέση του, παρά το γεγονός -όπως του επισημάνθηκε- πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει «κλείσει» το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, βάζοντας τη δικογραφία στο αρχείο και καταλήγοντας ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός.

«Όποιος καθόταν στη δεξιά πλευρά θα έπρεπε να είναι είτε νεκρός ή να έχει τις βλάβες της κυρίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της» επέμενε ο μάρτυρας.

One Reply to “Υπόθεση Παντελίδη: «Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Κυριάκου»”

 1. Πότε μού δεν μπόρεσα να καταλάβω τόυς ανθρώπους.
  Ένας άνθρωπος έφυγε από τη ζωή μετά από ένα ατύχημα , και η λόγοι πού μπαίνουν μπροστά για διαφωνίες είναι καθαρά οικονομική.
  Δεν λέω…
  Αν πρέπει να δώθουν αποζημιώσεις , να δοθούν.
  Το πόσο όμως τού 1,164,137 είναι αστρονομικό.
  Και στη τελική , η ουσία είναι πού πρέπει να έχει βαρύτητα.
  Ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή.
  Οδηγός η όχι έφυγε.
  Όποιος και να ήταν τελικά ο οδηγός σίγουρα δεν ηθελε να χτυπήσει.
  Αν όμως μετά από αυτό ο οδηγός ήταν η Κυριακού , και προσπαθεί τώρα να βγάλει χρήμα , και δεν λέει τήν αλήθεια…τη να της πω αυτής τής κοπέλας.
  Ακόμα και αν πάρεις τα λεφτά πού ζητάς , θα είναι καταραμένα και δε θα προλάβεις καν να τα χαρείς.
  Εγώ θα πω το εξής.
  Άστε τα χρήματα στην άκρη.
  Κανέναν δεν έφεραν πίσω στη ζωή , και Κανέναν δε θα τον κάνουν αθάνατο.
  ΑΝ υπάρχει άτιμος στην υπόθεση , να σκεφτεί απλά ότι μέσα από αυτό θα στοιχειώνετε η ζωή τού στο μέλλον !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *