Δεν έστειλε στοιχεία ο Γκιώνης – Στο “περίμενε” οι αρχές.

Στο περίμενε άφησε την Αστυνομία ο Έλληνας ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, σε σχέση με την υπόσχεσή του ότι θ’ αποστείλει γραπτώς στοιχεία για την εμπλοκή της Κύπρου σε κύκλωμα μαστροπείας που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του από την περασμένη εβδομάδα ότι θ’ αποστείλει μέσω του δικηγόρου του με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα στοιχεία, εντούτοις μέχρι χθες δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα οι Αρχές εδώ να εκτιμούν ότι πιθανόν τελικά να μην το πράξει. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να πιεστεί για να στείλει τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι κατέχει με εμπλοκή και Κυπρίων στο κύκλωμα, χθες στάληκε sms – υπενθύμιση στο κινητό του τηλέφωνο όπως και σ’ αυτό του δικηγόρου του, για αποστολή τους.

Πάντως, η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής καμιά καταγγελία και κανένα στοιχείο που να δείχνουν εμπλοκή Κυπρίων ή της Κύπρου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που επιβεβαίωσαν οι Αρχηγοί της Αστυνομίας της χώρας μας και της ΕΛ.ΑΣ. Από τις ώς τώρα καταθέσεις στην Ελλάδα δεν προκύπτει το παραμικρό για ανάμιξη Κυπρίων, γεγονός που διαψεύδει τον Γκιώνη, ο οποίος με ανάρτησή του μετά που εγνώσθη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή της Κύπρου, έκανε λόγο για κουκούλωμα της υπόθεσης από τις δύο Αστυνομίες. Σχολιάζοντας την ανάρτηση αυτή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές και επανέλαβε ότι κανένας δεν κουκουλώνει οτιδήποτε. «Η Αστυνομία είναι πολύ ευαίσθητη σε τέτοια θέματα και είμαστε έτοιμοι, όταν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο από οποιαδήποτε πηγή είτε αφορά την ελληνική Αστυνομία – διότι αν προκύψει κάτι θα μας ενημερώσουν – είτε από το ίδιο το πρόσωπο αυτό, να προχωρήσουμε στη διερεύνηση», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου.

Ο ίδιος εξέφρασε την ετοιμότητα της Αστυνομίας να διερευνήσει οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή της, που σχετίζονται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 

Στο μεταξύ, την πεποίθηση ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση του θέματος όσον αφορά ισχυρισμούς ότι Κύπριοι είναι αναμεμειγμένοι σε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εξέφρασε χθες η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, καλώντας οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να τις καταθέσει.

Απαντώντας σε ερώτηση για ισχυρισμούς ακτιβιστή για συγκάλυψη του όλου θέματος, η κ. Δράκου είπε ότι «η Αστυνομία, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, χειρίζεται προς τη σωστή κατεύθυνση το όλο θέμα». Για να γίνει διερεύνηση, θα πρέπει να υπάρξουν πληροφορίες, πρόσθεσε. «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει πληροφορίες, είτε από τον κ. Γκιώνη ή οποιονδήποτε άλλον», είπε η υπουργός. «Καλώ οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα να τις δώσει στην Αστυνομία μας, η οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση του θέματος και θα κινηθεί και θα χειριστεί το θέμα όπως πρέπει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε η ίδια από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, «είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει το email, που υποσχέθηκε ο κ. Γκιώνης και οι πληροφορίες από την Ελλάδα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν εμπλέκεται η Κύπρος στο όλο θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *