Τεστ για να μείνεις και τα λάθη. Όλα όσα παραδέχθηκε ο Χατζηπαντέλας

Αυτοψία σε σχολεία κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου test to stay πραγματοποιούν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλα και λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας.

Ο πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα και όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του κρατικό ραδιόφωνο: «όλα κυλούν ομαλά και όλα είναι καθώς πρέπει».

Σημείωσε δε, πως «αρκετά παιδιά έχουν έρθει από το πρωί με τους γονείς τους για να κάνουν τα test. Ευτυχώς όλα, όλων των παιδιών, μέχρι στιγμής, είναι όλα αρνητικά, άρα είναι μια καλή ένδειξη με βάση αυτά που έχουν πει οι επιδημιολόγοι και οι ειδικοί, που έχουν εισηγηθεί αυτό το τεστ.»

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που αποφασίστηκαν για την εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Χατζηπαντέλα εξήγησε: «Πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα… Στόχος μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα με το μέτρο που εμείς στο Υπουργείο Υγείας είχαμε εισηγηθεί τις προηγούμενες μέρες. Άρα είχαμε δύο επιλογές: Η μια επιλογή ήταν να το αφήσουμε να δουλέψει με αυτά τα προβλήματα, που τα κατανοήσαμε κι εμείς ότι υπάρχουν και το δεύτερο, να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όλοι στο Υπουργείο Υγείας, να δούμε τις ανησυχίες όλων και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτό το πρόγραμμα».

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι «στο Υπουργείο Υγείας παίρνουμε εκατοντάδες αποφάσεις την ημέρα… για θέματα που κανείς από εμάς δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν», προσθέτοντας παράλληλα πως: «κάποιες αποφάσεις από αυτές που παίρνουμε πρέπει να τις αναθεωρούμε».

Πηγή: cyprustimes.com

One Reply to “Τεστ για να μείνεις και τα λάθη. Όλα όσα παραδέχθηκε ο Χατζηπαντέλας”

  1. Πότε θα μας δείξει τις επιστημονικές μελέτες για μάσκες, εμβόλια κλπ; Και πότε τις ανεξάρτητες αξιολογήσεις ομότιμων επιστημόνων, που είναι και ευρωπαϊκή οδηγία; ;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *