Κρούσμα κορωνοϊού, πήγε κανονικά δουλειά – Πρόστιμο €500

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εργασιακό χώρο στη Λευκωσία ενώ έπρεπε να είναι σε αυτοπεριορισμό με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο 24ωρο καταγγέλθηκαν 13 πολίτες και 7 υπεύθυνοι υποστατικώνμετά από 1.753 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 517 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων καταγγέλθηκαν τρεις υπεύθυνοι υποστατικών και πέντε πολίτες. Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 171 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν τέσσερις καταγγελίες πολιτών και τρεις υπευθύνων υποστατικών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 412 έλεγχοι χωρίς καταγγελίες, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν δύο καταγγελίες πολιτών. Στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 274 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν δύο πολίτες και ένα υποστατικό, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 195 έλεγχοι χωρίς καταγγελίες.

Η Τροχαία διενήργησε 128 ελέγχους σε όλη την Κύπρο, χωρίς να προκύψει καταγγελία. Καταγγελίες δεν προέκυψαν ούτε από τους 10 ελέγχους της λιμενικής αστυνομίας.

Σε σχέση με τα πρόστιμα στα υποστατικά, στην επαρχία Λευκωσίας αφορούν εργασιακό χώρο όπου εντοπίστηκε κρούσμα που έπρεπε να είναι σε αυτοπεριορισμό και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ. Πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε καφετέρια γιατί εργαζόμενος σε αυτή δεν είναι safepass. Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε φρουταρία.

Στην Λεμεσό, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο κουρεία, το πρώτο 1.000 ευρώ γιατί επέτρεψε είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες και το δεύτερο 500 ευρώ για υπεύθυνο χωρίς safepass.  Πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε υπεραγορά – φρουταρία γιατί επέτρεψε την είσοδο σε πελάτη χωρίς safepass.

Στην Αμμόχωστο το υποστατικό το οποίο καταγγέλθηκε αφορούσε υπεραγορά όπου εντοπίστηκε πελάτης χωρίς safepass και επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *