Αδιευκρίνιστα ερωτηματικά και αντιφάσεις στο πόρισμα για τον θάνατο του Θανάση. Ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που διασταυρώνονται από τη μελέτη των φακέλων, των καταθέσεων και των πορισμάτων, αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του 26χρονου στρατιώτη Θανάση Νικολάου το 2005. Οι ποινικοί ανακριτές συνεχίζουν τη μελέτη του ογκωδέστατου υλικού και ήδη έχουν καταλήξει σε ορισμένα σοκαριστικά συμπεράσματα που οδηγούν σε ελλιπή έρευνα, υποβάθμιση της υπόθεσης σε «minor», παραλείψεις, ενώ το καθοριστικό είναι πως προκύπτουν πολλά αντιφατικά ζητήματα καθώς και ερωτηματικά που πρέπει να διευκρινιστούν.

Πολλά από τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών είναι εν πολλοίς γνωστά, ωστόσο, τεκμηριώνονται μέσα από τα πορίσματα και τις ανακρίσεις που διατάχθηκαν, μέσα στα 16 ½ χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα από τον αδόκητο χαμό του και που συνηγορούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν διαταχθεί τρεις θανατικές ανακρίσεις (η μια σε εξέλιξη) δύο αστυνομικές έρευνες, μια έρευνα από ποινικούς ανακριτές, μια εκταφή και ετοιμάστηκαν οκτώ ιατροδικαστικές εκθέσεις. Η τελευταία ιατροδικαστική έκθεση από την Αθήνα, έδειξε καθαρή εγκληματική ενέργεια, επειδή διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το υοειδές οστό, το οποίο ουσιαστικά σπάζει μόνο από πίεση με τα δάκτυλα. Χαρακτηριστικό των αντιφατικών ευρημάτων που εντοπίζονται είναι πως ενώ αρχικά διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του Θανάση προήλθε λόγω πτώσης από ύψος (βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας), εντούτοις δεν είχε εξωτερικές κακώσεις, είχε όμως ρήξη οργάνων, γεγονός που παραπέμπει σε ενέργειες που προηγήθηκαν του θανάτου του.

Η μελέτη όλου του υλικού που προέκυψε από τις έρευνες ολοκληρώνεται σύντομα, οπόταν και θα αρχίσει η λήψη καταθέσεων, αφού προηγουμένως ετοιμαστεί κατάλογος με τους μάρτυρες. 

Στο μεταξύ, αρνητική εξέλιξη σημειώθηκε προχθές σε σχέση με τους ποινικούς ανακριτές, αφού ο ένας εκ των τριών υπέβαλε την παραίτησή του στον Γενικό Εισαγγελέα. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης μετά που μελέτησε το υλικό, απέστειλε επιστολή παραίτησης από ποινικός ανακριτής επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Μετά την εξέλιξη αυτή, αποφασίστηκε πως είναι προς το συμφέρον της υπόθεσης και για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να συνεχίσουν οι δύο άλλοι ποινικοί ανακριτές, Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος. 

Παράλληλα, οι ποινικοί ανακριτές έχουν ζητήσει τετράμηνη παράταση του διορισμού τους. 

Ο Θανάσης Νικολάου, αρχιτέκτονας, εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Μετά την εκταφή των λειψάνων του, τα ευρήματα έδειξαν ότι ο θάνατος του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *