Ιατρικό κέντρο στη Γερμανία ακύρωσε μεταφορά 3χρονου από Κύπρο και επέμβαση λόγω ανεμβολίαστων γονέων

 γεγονός ότι οι γονείς 3χρονου αγοριού που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με σοβαρή καρδιοπάθεια είναι ανεμβολίαστοι, στάθηκε εμπόδιο στην μεταφορά του παιδιού για εγχείρηση, σε εξειδικευμένο κέντρο στην Γερμανία.

Aν και έγιναν όλες οι διευθετήσεις από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διακομισθεί το παιδί με air ambulance για εγχείρηση στο εξειδικευμένο κέντρο σήμερα, την τελευταία στιγμή οι Γερμανοί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το ταξίδι αναβάλλεται, γιατί δεν μπορούν να δεχθούν τους γονείς εφόσον δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Επίσης ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλο συνοδό πλην των γονέων του αγοριού.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσπάθειες για να βρεθεί άλλο εξειδικευμένο κέντρο σε χώρες του εξωτερικού όπου θα μπορεί να υποβληθεί σε εγχείρηση το παιδί συνοδεία των γονέων του δεν καρποφόρησαν, καθώς ζητάνε ως επί το πλείστον, πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι γονείς που είναι αλλοδαποί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό και ότι δεν έγιναν αποδεκτοί από το κέντρο στη Γερμανία, ενώ οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Πάντως, το παιδάκι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και συνεχίζει να νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αφού πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *