Διάθεση εντυπωσιασμού απο Γκιώνη; Απο τα Βαρώσια μέχρι τον Ορέστη στην έρευνα που έκανε

Σε ανοικτή γραμμή με τις ελληνικές αρχές παραμένει η Κυπριακή Αστυνομία, που από την Τετάρτη παρέλαβε και αξιολογεί το 47 σελίδων υλικών που απέστειλε μέσω email ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας που δρα στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας φυσικά την προσοχή σε στοιχεία που ενδεχομένως να εμπλέκουν και την Κύπρο.

Το ίδιο υλικά που παρέλαβε η Κυπριακή Αστυνομία, εστάλη από τον κύριο Γκιώνη και στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης που διερευνά την σοκαριστική υπόθεση ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία, στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της ελληνικής συμπρωτεύουσας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα, από τις 47 σελίδες που απέστειλε ο Ελλαδίτης ακτιβιστής, οι 14 αναφέρονται στην Κύπρο και αφορούν κυρίως φωτογραφίες από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανέφερε και στις χθεσινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

«Στην επιστολή γίνονται αναφορές σε διάφορα στοιχεία που δεν αφορούν προσωπικά βιώματα ή προσωπική γνώση του κυρίου Γκιώνη. Πρόκειται για υλικό το οποίο είναι αναρτημένο σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή και κάποιες αναρτήσεις ή μηνύματα άλλων προσώπων τα οποία προωθήθηκαν στο κ. Γκιώνη σε ΜΚΔ που διατηρεί ο ίδιος» είπε ο κύριος Ανδρέου.

Πλέον, οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων που δεν έχουν ενώπιον τους οποιαδήποτε σχετική καταγγελία, αναζητούν στο υλικό εκείνα τα στοιχεία που θα ανοίξουν τον κύκλο των ανακρίσεων γύρω από την υπόθεση. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, εάν από την αξιολόγηση κριθεί αναγκαίο, ανακριτές θα μεταβούν στην Ελλάδα για λήψη καταθέσεων, ωστόσο για την ώρα κάτι τέτοιο δε φαίνεται να προκύπτει.

«Ο Αρχηγός, μετά από συνεννόηση με τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, έδωσε κατευθύνσεις για τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν με έμφαση στις αναρτήσεις και πληροφορίες που αφορούν την Κύπρο» δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Πραξικόπημα και Μεταξάς

Όπως αναφέρουν πληροφορίες  που δημοσιεύθηκαν και χθες, στο υλικό που απέστειλε ο Ηλίας Γκιώνης υπάρχουν αναφορές σε άλλες υποθέσεις που δε σχετίζονται με το κύκλωμα μαστροπείας όπως το θέμα των πολιτογραφήσεων μέχρι και το πραξικόπημα στην Κύπρο, αναφορές στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου και σε παλαιότερη υπόθεση δολοφονίας για την οποία η Κύπρος έχει καταδικαστεί και από διεθνές δικαστήριο.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *