Εμβολιάστηκαν οι γονείς του τρίχρονου…Στο “περίμενε” μέχρι να περάσουν οι δύο εβδομάδες απο την πρώτη δόση

Σημαντική εξέλιξη όσον αφορά στην υπόθεση του τρίχρονου παιδιού, που χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το συντομότερο δυνατό, αφού, όπως πληροφορούμαστε, χθες το απόγευμα εμβολιάστηκαν οι γονείς με το εμβόλιο της Pfizer, γεγονός που σημαίνει ότι σε 3 εβδομάδες θα κάνουν τη δεύτερη δόση και θα μπορούν να συνοδεύσουν το παιδάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η η Κυβέρνηση της Γερμανίας, άναψε κόκκινο για τη μεταφορά του τρίχρονου αγοριού –του οποίου οι γονείς είναι ανεμβολίαστοι– σε ιατρικό κέντρο της χώρας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ανατραπεί, υπό το φως των νέων δεδομένων.

Η προσπάθεια, που κατέβαλε μέσω της πρεσβείας της Γερμανίας στην Κύπρο, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας χθες το απόγευμα, έπεσε στο κενό, αφού η πρέσβειρα της χώρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για παραχώρηση εξαίρεσης στους γονείς των δύο παιδιών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα της από τη στιγμή που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό. 

Έπειτα και από την εξέλιξη αυτή, η όποια προσπάθεια από πλευράς της Κυβέρνησης για να μεταπεισθούν οι γερμανικές Aρχές εγκαταλείφθηκε και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, πήρε εντολή από τον αρμόδιο Υπουργό, να εντείνει τις προσπάθειες της για εξεύρεση νοσηλευτηρίου σε άλλη χώρα, η οποία θα επιτρέψει την είσοδο των γονιών στο έδαφος της ή θα επιτρέψει τη συνοδεία του παιδιού από άλλο εξουσιοδοτημένο συγγενικό του πρόσωπο το οποίο θα διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *