Ποινική δίωξη της γυναικολόγου εισηγούνται οι ανακριτές

Στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες αναμένεται να διαβιβαστεί αρχές της επόμενης βδομάδας ο φάκελος της υπόθεσης της 36χρονης γυναικολόγου που αφορά την καταγγελία 73χρονης, ότι την εξαπάτησε βάζοντάς την στο χειρουργείο για κολπική υστερεκτομή, αλλά τελικά της αφαίρεσε τον τράχηλο.

Έγκυρες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού θα εισηγηθούν την ποινική δίωξη της γυναικολόγου. Οι έρευνες της πρωτοφανούς υπόθεσης που ταρακούνησε τον ιατρικό κόσμο και την κοινωνία της Κύπρου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν συλλέξει όγκο ανακριτικού υλικού, ενώ το μόνο που αναμένουν είναι κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, όπως οι εκθέσεις γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης. Αφού τις λάβουν στην κατοχή τους, ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες. Οι πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν πως οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να εισηγηθούν την ποινική δίωξη της γυναικολόγου για συγκεκριμένα αδικήματα. Φυσικά, τον τελικό λόγο έχει η Νομική Υπηρεσία αφού πρώτα μελετηθεί ενδελεχώς ο φάκελος της υπόθεσης. Από εκεί και πέρα, θα δοθούν οι ανάλογες οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό.

Ανάμεσα στο ογκωδέστατο ανακριτικό έργο βρίσκεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η έκθεση του ανεξάρτητου λειτουργού με ειδίκευση στη γυναικολογία, ο οποίος διορίστηκε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για να βοηθήσει με τις ιατρικές του γνώσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και στη διερεύνηση ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας. Στο μαρτυρικό υλικό βρίσκονται επίσης καταθέσεις από συναδέλφους της 36χρονης, το νοσηλευτικό και γραμματειακό προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής, ο ιατρικός φάκελος της 73χρονης καθώς και διάφορα ιατρικά έγγραφα της κλινικής όπως ημερολόγια, βεβαιώσεις, εξιτήρια που αφορούν την απαίτηση αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναικολόγος συνελήφθη ως ύποπτη για εξαπάτηση σε βάρος της γυναίκας, αφού σύμφωνα με την καταγγελία της, την έβαλε στο χειρουργείο για κολπική υστερεκτομή, της αφαίρεσε μέρος του τραχήλου αλλά ποτέ δεν της το είπε. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα του «Φ», η ανακάλυψη έγινε μετά από την πάροδο δύο μηνών από την επέμβαση, όταν η 73χρονη υπέστη γαστρεντερίτιδα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί και από την αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε ότι η μήτρα της αλλά και το μεγάλο ινομύωμα που είχε, δεν είχαν αφαιρεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *