Στο επίκεντρο παιδιά, καλεσμένοι και λίκνισμα…Ανοίγει το κεφάλαιο χαλαρώσεις

Έτοιμοι να ανοίξουν το κεφάλαιο χαλαρώσεις, Υπουργός Υγείας και επιστήμονες, όπως προανήγγειλε χθες ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα αν και η Κύπρος παραμένει στη βαθιά κόκκινη κατηγορία στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, όπως και όλες σχεδόν οι χώρες της ΕΕ.

Αποφάσεις για οποιαδήποτε χαλάρωση μέτρων θα εξεταστούν στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε ότι οι πιθανές χαλαρώσεις θα εξαρτηθούν από τον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και από τις νοσηλείες, βάσει των αναφορών του ΟΚΥπΥ.

Οι πιθανές χαλαρώσεις που θα τεθούν στο τραπέζι:

-Χαλαρώσεις που αφορούν σε παιδιά 12-17 ετών, που δεν είναι εμβολιασμένα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με την επίδειξη rapid test ή SafePass

-Ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις

-Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί ξανά ο χορός

Αναμένεται ότι κατά την επόμενη συνάντηση του Υπουργού με τους επιστήμονες θα τεθεί το πλάνο και ο χρονικός ορίζοντας των χαλαρώσεων, με δεδομένο ότι οι περιορισμοί θα είναι μαζί μας για αρκετό ακόμα διάστημα.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, στη σύσκεψη της Τρίτης θα συζητηθούν και τα όποια προβλήματα προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου test to stay στον μαθητικό πληθυσμό, ενώ άμεσα ξεκινά και η διαβούλευση με Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΟΚΥπΥ για την επέκταση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *