Βλέπει Αναστασιάδη και Τατάρ σήμερα ο Στιούαρτ

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Ο κ. Στιούαρτ θα γίνει δεκτός στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ στις 15.00 θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα με τον κ. Τατάρ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να είναι το πως η κάθε πλευρά βλέπει να εξελίσσεται η προσπάθεια για διευθέτηση του Κυπριακού, υπό το πρίσμα και των όσων αναφέρονται και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για άλλους έξι μήνες.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας τον περασμένο μήνα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την Αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είχε πει πως στο επίκεντρο της Αποστολής τώρα είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των δυο κοινοτήτων και στη συνέχεια, η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για την οικοδόμηση της ειρήνης στο νησί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *