Διχασμένοι οι επιστήμονες σχετικά με τις χαλαρώσεις

Μπορεί οι αριθμοί κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας να έχουν σταθεροποιηθεί, παραμένουν ωστόσο σε υψηλά επίπεδα και σίγουρα πάνω από το όριο ασφαλείας, ωστόσο η εικόνα στα νοσηλευτήρια είναι τέτοια που επιτρέπει κάποιες μικρές χαλαρώσεις, λένε κάποια από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Το ενδεχόμενο συντηρητικών χαλαρώσεων αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι της προγραμματισμένης για σήμερα σύσκεψης.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής φαίνεται ότι δεν πάνε με ομόφωνη γνώμη στη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, καθώς υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι είναι ακόμα νωρίς να πάμε σε χαλαρώσεις και προτιμούν να συζητηθεί μεν το θέμα αλλά να υπάρξει αναμονή για μία ακόμα εβδομάδα πριν την εφαρμογή της αποκλιμάκωσης.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα πάντως, μιλώντας χθες αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του επί του θέματος, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός από τις προηγούμενες του τοποθετήσεις επί του ενδεχόμενου χαλαρώσεων.

Και αφού παρέπεμψε στα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, εξήγησε ότι ««στόχος του Υπουργείου δεν είναι να δοθούν χαλαρώσεις και να έρθουμε μετά από δύο εβδομάδες να επιβάλουμε μέτρα».

«Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πτωτική τάση μετάδοσης του ιού, τις τελευταίες μέρες τα δεδομένα άλλαξαν» είπε.

Πάντως χθες Δευτέρα, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ήταν σημαντικά ανεβασμένος. Ανακοινώθηκαν 3,396 κρούσματα με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 2,47%. Στα θετικά ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid που ήταν στους 204.

Ως εκ τούτου, τίποτα δε μπορεί να θεωρείται βέβαιο, καθώς το κεφάλαιο των χαλαρώσεων μπορεί να ανοίγει, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι αυτές θα υιοθετηθούν αμέσως. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται ότι θα είναι γενναιόδωρες.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *