Συγκλονίστική ιστορία: Τον απήγαγε η μητέρα του και βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Τουρκία

Ρεπορτάζ: Iωάννα Μάντζιηπα – Philenews.com

Εγκλωβισμένος στην Τουρκία εδώ και δύο μήνες είναι πεντάχρονος Στυλιανός ο οποίος απήχθη από τη μητέρα του, ενώ ο πατέρας στην Κύπρο, ο οποίος κέρδισε δικαστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού, απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Η μητέρα του παιδιού, μαζί με τα δύο συγγενικά της πρόσωπα προσπάθησαν να διαφύγουν με πλαστά έγγραφα στον Καναδά και συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Νοεμβρίου 2021.

Ο 5χρονος από τις 11 Νοεμβρίου όπως μας λέει ο πατέρας και σύμφωνα με τον ντετέκτιβ που προσέλαβε, βρίσκεται μαζί με τα τρία συγγενικά πρόσωπα υπό περιορισμό σε διαμέρισμα μέχρι την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Τουρκικό Δικαστήριο. Παρά τις προσπάθειες της Ιντερπόλ Κύπρου αλλά και τα διαβήματα του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων υπουργείου Εξωτερικών για επιστροφή του ανήλικου στην Κύπρο, μέχρι σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την Τουρκία.

Μέσω του «Φ» ο 33χρονος πατέρας τους παιδιού, Κυριάκος Παμπακάς, από τη Λεμεσό, ζητά στήριξη από την Κυβέρνηση ώστε να τελειώσει ο Γολγοθάς του 5χρονου Στυλιανού και να επιστρέψει στην αγκαλιά του πατέρα του. Την υπόθεση είχε αναδείξει η εφημερίδα μας στις 14 Οκτωβρίου 2021, όταν η μητέρα μαζί με δύο συγγενείς της πήρε τον μικρό Στυλιανό και εξαφανίστηκαν από την Κύπρο. Μάλιστα, η απαγωγή του 5χρονου σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος της δικαστικής διαμάχης που είχαν οι γονείς ενώπιον του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λεμεσού για την επιμέλεια του παιδιού.

Μετά και την απαγωγή ο πατέρας προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού, με τις Αρχές να προχωρούν στην έκδοση διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των τριών γυναικών. Ο 33χρονος σε μια προσπάθεια να εντοπίσει το παιδί του, προσέφυγε μέχρι και στην αγορά υπηρεσιών από ντετέκτιβ, όπου ανακαλύφθηκε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 η μητέρα μαζί με τα συγγενικά της πρόσωπα πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές και από εκεί μετέβησαν στην Τουρκία.

Ο 33χρονος μέσω του «Φ» απευθύνει δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να βοηθήσει και να επιστρέψει ο μικρός Στυλιανός στην Κύπρο. Όπως είπε, λόγω του γεγονότος ότι Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητά από όλους τους αρμόδιους την άμεση εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο ακόμη και μέσω της Ελληνικής Κυβέρνησης έτσι ώστε να μεσολαβήσει και το παιδί να μεταφερθεί από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί να φτάσει στα χέρια του πατέρα. «Εκλιπαρώ όλους τους αρμόδιους, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του οποίου έχω αποστείλει και προσωπικά επιστολή, να ανταποκριθούν άμεσα και να βοηθήσουν την περίπτωση του γιου μου, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις», λέει φανερά απελπισμένος ο Κυριάκος Παμπακάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *