Ανεμβολίαστοι οι μισοί ιερείς όλων των Μητροπόλεων

Η Εκκλησία έχασε τον έλεγχο όσον αφορά την πτυχή του εμβολιασμού των ιερέων, αν ληφθεί υπόψη πως πέραν της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, όπου ιερείς έστησαν αντιεμβολιαστικό μπαϊράκι, υπάρχουν μητροπολιτικές και επισκοπικές περιφέρειες στις οποίες οι μισοί ιερείς είναι ανεμβολίαστοι.

Ωστόσο, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι με τους απειθάρχητους ιερείς, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να λάβουν μέτρα ανάλογα με αυτά που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έθεσε σε αργία 12 ιερείς. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτοί που θα επηρεαστούν οικονομικά από την τιμωρία της αργίας είναι οι ιερείς που ζουν αποκλειστικά από την Εκκλησία, αφού κάποιοι από τους αργούς, πλέον, κληρικούς, εργοδοτούνται και στην εκπαίδευση, οπόταν έχουν ένα μισθό στο χέρι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ιερείς.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», το γεγονός ότι κάποιοι αρχιερείς δεν λαμβάνουν μέτρα, οφείλεται και στις αρχιεπισκοπικές εκλογές οι οποίες αργά ή γρήγορα θα διεξαχθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έκανε αναφορά στην κατάσταση της υγείας του και μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από τη στάση μερικών ιερέων, εκμεταλλευόμενοι, όπως είπε, την κλονισμένη υγεία του.

Γίνεται αντιληπτό, πως ουδείς ιεράρχης ο οποίος βλέπει τον εαυτό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα ήθελε να ανοίξει μέτωπο με τους ιερείς του από τους οποίους αναμένει στήριξη.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το ποιοι ιεράρχες βλέπουν τον εαυτό τους στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, η απάντηση ήταν χαρακτηριστική: Όλοι θα ήθελαν. Ωστόσο, αυτοί που θεωρείται ότι βρίσκονται πιο κοντά στη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου, είναι οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου, Ταμασού και Μόρφου. Βεβαίως, όπως μας υπεδείχθη, κάποιοι από τους αρχιερείς τυγχάνουν αντιεμβολιαστές και οι ίδιοι, οπόταν δεν θα επέβαλλαν ποινή στους ιερείς τους. Σημειώνεται πως, όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, οι καταγγελίες για ανεμβολίαστους ιερείς προήλθαν από πιστούς οι οποίοι είτε έγιναν δέκτες παροτρύνσεων να μην εμβολιαστούν, είτε έβλεπαν τους ιερείς να μεταλαμβάνουν πιστούς χωρίς να φοράνε προστατευτική μάσκα. Όπως μας ελέχθη, αρχικά έγιναν παρατηρήσεις στους ιερείς συνοδευόμενες από υποδείξεις ότι θα επηρεασθεί η προσέλευση στις εκκλησίες. Επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση, αποφασίσθηκε το μέτρο της αργίας. 

Όπως είχε μεταδώσει το ΡΙΚ, από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής, οι 27 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, 15 εμβολιάστηκαν ή εξασφάλισαν εξαίρεση για ιατρικούς λόγους.

Σημειώνεται, πως ο Αρχιεπίσκοπος προειδοποίησε ότι «οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν». Βεβαίως, για το δραστικό μέτρο της καθαίρεσης θα πρέπει να αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, την οποίαν, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, έλεγχε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: O Φιλελεύθερος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *