Χαλάρωση μόνο για τους 12-17 και αναμονή… Τι συζητά σήμερα το Υπουργικό

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες καθώς και η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κράτησε τις χαλαρώσεις προς τους πολίτες για λίγο ακόμη στο συρτάρι, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Με την υποπαραλλαγή Όμικρον 2, που είναι επίσης πολύ μεταδοτική, να βρίσκεται πλέον και στην Κύπρο, Υπουργείο Υγείας και επιστήμονες προτίμησαν να παρακολουθήσουν για μερικές μέρες ακόμη την κατάσταση και ακολούθως να προχωρήσουν με χαλαρώσεις.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, «κλείδωσαν» οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

-Aνεμβολίαστα άτομα από 12 έως 17 ετών να εισέρχονται σε χώρους όπου απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση αρνητικού rapid test 72 ωρών, συνοδεία εμβολιασμένων γονέων.

-Η χρονική περίοδος που απαιτείται για λήψη ενισχυτικής δόσης να μειωθεί από τους πεντέμιση στους πέντε μήνες.

-Το προσωπικό που εργάζεται σε οίκους ευγηρίας και έχει ιστορικό εμβολιασμού να προσκομίζει αρνητικό αποτέλεσμα rapid test διάρκειας 72 ωρών. Για το προσωπικό χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, το rapid test να έχει διάρκεια 24 ωρών

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *