Δεν παραδέχονται οι δύο γιατροί για την υπόθεση καταρράκτη

Δεν παραδέχονται οτιδήποτε οι δύο γιατροί που κατηγορήθηκαν γραπτώς από την Αστυνομία για την υπόθεση επιμόλυνσης οκτώ ασθενών που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη. Η Αστυνομία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η υπόθεση την ερχόμενη εβδομάδα να καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με τους συγγενείς των ασθενών να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν οκτώ κατηγορίες ο καθένας, όσοι και οι ασθενείς, όλες πανομοιότητες και αφορούν πλημμέλημα που σχετίζεται με απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, δεν τους αποδίδεται δηλαδή πρόθεση. Το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα βάσει του οποίου κατηγορούνται, αναφέρει ότι «όποιος, με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, ώστε να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή να είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλο, προβαίνει σε ιατρική ή χειρουργική θεραπεία σε πρόσωπο του οποίου ανέλαβε τη νοσηλεία, είναι ένοχος πλημμελήματος».

Από τη μελέτη του φακέλου, η Νομική Υπηρεσία είχε δώσει οδηγίες στους ανακριτές για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον δύο προσώπων, όχι όμως και του νοσηλευτηρίου στο οποίο διενεργήθηκαν οι επεμβάσεις. Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2020 όταν μετά την επέμβαση οκτώ ασθενών για καταρράκτη, προέκυψαν επιπλοκές, λόγω προσβολής τους από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας. Από τους οκτώ οι τέσσερις έχασαν την όρασή τους στο μάτι στο οποίο διενεργήθηκε η επέμβαση, ενώ οι άλλοι τέσσερις είχαν μειωμένη όραση. 

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *