«Φθαρμένο το σχοινί» που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου Ξάνθου

Στην Ελλάδα βρίσκονται ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ώστε να παραλάβουν το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το μοιραίο σχοινί, το σημαντικότερο τεκμήριο της τραγωδίας στην Εθνική Φρουρά που στοίχισε τη ζωή στον Αξιωματικό Ξάνθο Κυριάκου εν ώρα άσκησης στην Τροοδίτισσα.

Στη συνέχεια και εφόσον παραληφθεί η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το μοιραίο σχοινί αναμένεται η αστυνομία να μελετήσει τα αποτελέσματα και εάν κριθεί αναγκαίο τότε θα γίνουν νέες έρευνες, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης θα πάει στη Νομική Υπηρεσία για να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν στο σχοινί εντοπίζονται φθορές, κάτι που καταδεικνύει την ακαταλληλότητα του.

Εάν προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, τότε θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για να αρχίσει νέες έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στον 33χρονο Αξιωματικό.

Εν αναμονή τελικού πορίσματος της αστυνομίας και με την παραλαβή της έκθεσης από την Ελλάδα τελεί η Εθνική Φρουρά, ώστε να ολοκληρωθεί και η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *