«Δύναμη και αγάπη θα χρειαστώ…» Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου [βίντεο]

Η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) το 2000, που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον καρκίνο αλλά και η ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου έχει, επίσης, ως σκοπό την μείωση της παραπληροφόρησης όσον αφορά την ασθένεια και την εξάλειψη του στίγματος κατά των ατόμων που πάσχουν από αυτήν. Κάθε χρόνο, παγκοσμίως, λαμβάνουν τόπο χιλιάδες ενέργειες υποστήριξης όσων πάσχουν από καρκίνο. Πολλοί άνθρωποι μάλιστα, ξυρίζουν τα κεφάλια τους αναδεικνύοντας το κουράγιο των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για την ασθένεια.

Ένα τραγούδι αφιερωμένο στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα συγκινητικό τραγούδι με τίτλο “Για λίγο ναυαγός”. Το τραγούδι περιγράφει όλα εκείνα τα συναισθήματα που κατακλύζουν κάποιον που έχει μόλις διαγνωστεί με καρκίνο και δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Τους στοίχους έγραψε η δημοσιογράφος Χριστιάνα Διονυσίου, μελοποίησε και ερμηνεύει η ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια Μαρία Βαρδάκη. Ο Θανάσης Αθανασίου τραγουδάει ακαπέλα στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Ο νεαρός συμπατριώτης μας δίνει μάχη με τον καρκίνο και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Χριστιάνα Διονυσίου – Αnt1.com.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *