Γνώριζαν για την απόδραση οι αρχές.Την σχεδίαζαν από το κινητό

Tο πώς ένα κλειδί πόρτας πυρασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, στο χώρο των κρατητηρίων, κατέληξε στα χέρια των δύο κρατουμένων που δραπέτευσαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, ερευνούν πλέον οι λειτουργοί που έχουν ορισθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας για σύνταξη έκθεσης γεγονότων για την πρωτοφανή απόδραση κρατουμένων.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το γεγονός πως στην κατοχή του Γεωργιανού Ernali Kozmiov, 34 ετών και του ομογενούς Αλέξανδρου Σαρκισίδη, 28 ετών, οι οποίοι μάλιστα ήταν χαρακτηρισμένοι ως «ιδιαιτέρως επικίνδυνοι», βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής το κλειδί με το οποίο ανοίγει πόρτα πυρασφάλειας θεωρείται πλέον δεδομένο από τους ανακριτές της υπόθεσης και απαντά, σύμφωνα με τους ίδιους, στο γιατί η απόδραση δεν έγινε αντιληπτή παρά το επόμενο πρωί, με την καταμέτρηση. Δεν χρειάσθηκε δηλαδή κάποια ενέργεια από πλευράς τους που να δημιουργούσε θόρυβο ή άλλες συνθήκες που να έθεταν σε επιφυλακή τα μέλη της δύναμης που βρίσκονταν την επίμαχη περίοδο σε υπηρεσία, αλλά οι δύο έφυγαν σαν… κύριοι χωρίς να κάνουν κανένα θόρυβο και χωρίς να χρειασθεί να αναλάβουν το παραμικρό ρίσκο.

Τα ούτως ή άλλως παράξενα και αναπάντητα ακόμη ερωτήματα για τις πλήρεις πτυχές της απόδρασης το βράδυ εκείνο, εξακολουθούν να αποτελούν από το πρωί του Σαββάτου αντικείμενο εντατικών ερευνών. Ήδη, από το απόγευμα του Σαββάτου τρεις αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου τελούν σε διαθεσιμότητα μετά από οδηγίες που έδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, αφού είχαν καθήκοντα στα κρατητήρια την επίμαχη βραδιά. Πέραν της διαθεσιμότητας των τριών, έχει ήδη ξεκινήσει και η πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης που διέταξε ο Αρχηγός της δύναμης.

Παράλληλα, οι έρευνες για εντοπισμό των δραπετών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα το 48ωρο που παρήλθε. Οι έρευνες αφού κάλυψαν τις πρώτες ώρες μετά την διαπίστωση της απόδρασης την περιοχή της πόλης και των περιχώρων της Πάφου, έχουν διευρυνθεί πλέον σε ολόκληρη την Κύπρο, αφού το γεγονός ότι οι δύο «χάθηκαν από προσώπου γης» για τόσες ώρες, εικάζεται ότι μπορεί να δείχνει ότι πρόλαβαν ήδη να απομακρυνθούν αρεκτά από την Πάφο. Για διευκόλυνση του έργου της η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο κρατούμενων που δραπέτευσαν.

Οι δύο κρατούνταν για τις υποθέσεις των δεκάδων διαρρήξεων και κλοπών του τελευταίου διαστήματος στην Πάφο και σε άλλες επαρχίες, για τις οποίες έχουν συλληφθεί επίσης άλλα επτά άτομα. Kozmiov και Σαρκισίδης θεωρούνταν μάλιστα οι πλέον σημαντικοί από τους συλληφθέντες των υποθέσεων αυτών, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι είχαν κομβικό ρόλο σε κύκλωμα διαρρήξεων και κλοπών, για αυτό άλλωστε και ο πρώτος εξ αυτών είχε ήδη παρπεμφθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο το οποίο θα συνεδριάσει στην Πάφο στις 2 Μαρτίου.

Σημειώνεται μάλιστα ότι για τον λόγο αυτό, θα έπρεπε ήδη να τελεί προφυλακισμένος στις Κεντρικές Φυλακές. Το γεγονός ωστόσο ότι δεν συναινούσε στο να υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορωνοιό πριν την μεταφορά του, συνέτεινε στο να παραμένει στην Πάφο, αφού η διεξαγωγή του τεστ είναι προαπαιτούμενο για μεταφορά στις Κεντρικές.

πηγη:philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *