Καρεκλάς για το βίντεο που διέρρευσε: “Ενέργεια αισχρή και ανήθικη”

Έσπασε τη σιωπή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρεκλάς, σε σχέση με το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου το οποίο καταγράφει μια συζήτηση που προηγήθηκε μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξής του που θα παραχωρούσε στον δημοσιογράφο.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Καρεκλάς, ανέφερε πως η διαρροή του συγκεκριμένου βίντεο προέρχεται από συνεργάτες του, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους ανήθικη και αισχρή.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για συζήτηση που είχαν με την Πρόεδρο πριν τη συνέντευξή του, το 2018, αναφέροντας παράλληλα πως ο «επιτήδειος» που δεν έκλεισε τα μικρόφωνα αποφάσισε να διαρρεύσει το βίντεο τέσσερα χρόνια μετά.

Ο κ. Καρεκλάς με την ανακοίνωσή του επισυνάπτει παράλληλα και δυο φωτογραφίες, ώστε να επιβεβαιώσει πως η συνέντευξη λήφθηκε τέσσερα χρόνια πριν και δεν αφορά την πρόσφατη συνέντευξη που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Κυκλοφορεί από χτες ένα βίντεο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εμένα από συνέντευξη που πήρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η δημοσίευση ενός αποσπάσματος συνομιλίας ενός δημοσιογράφου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό ηγέτη, που δεν ενέπιπτε στο περιεχόμενο της συνέντευξης, συνιστά δείχτη ανηθικότητας, αισχρότητας και προστυχιάς. Και η δημοσίευση έγινε από συνεργάτες μου που πήγαν μαζί μου στο Προεδρικό.

Για αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω τα ακόλουθα:

Αυτή η συνομιλία – της οποίας το περιεχόμενο δεν θυμάμαι ποσώς- ήταν πριν ξεκινήσει συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς εμένα και το Χρύσανθο Τσουρούλλη πριν τέσσερα χρόνια και δύο μήνες (19.1.2018). Και παρά την προτροπή μου όπως κλείσουν τα μικρόφωνα για μια άνευ ενδιαφέροντος συνομιλία για το ευρύτερο κοινό, ο επιτήδειος κράτησε το απόσπασμα και το δημοσιεύει τώρα τέσσερα χρόνια μετά.

Για σκοπούς αλήθειας δημοσιεύω φωτογραφίες τριών συνεντεύξεων όπως και τις γωνίες λήψης των σχετικών εικόνων για τις απαραίτητες συγκρίσεις (τρόπος καθίσματος, ενδυμασία κα) και να αντιληφθεί ο κάθε ένας που βρίσκεται η αλήθεια.

Τα άλλα τα αφήνω στην κρίση ενός εκάστου.

Γιάννης Καρεκλάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *