Ένωση Συντακτών Κύπρου: Ζητά άμεση διερεύνηση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση σε δημοσιογράφο 

Την τάχιστη διερεύνηση της καταγγελίας δημοσιογράφου, από συνάδελφο της στον τηλεοπτικό σταθμός Sigma, ζητά η Ένωση Συντακτών Κύπρου.  

Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών, καλεί τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του καναλιού να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση της στη νεαρή δημοσιογράφο. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορά καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της επίσης δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, έτσι που όποιος ή όποιοι ενέχονται σε αυτήν να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καλεί τη διεύθυνση του σταθμού αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, άντρες και γυναίκες, όπως συνδράμουν όσο πιο πολύ μπορούν στο έργο της Αστυνομίας, έτσι που να χυθεί άπλετο φως στην κατάπτυστη αυτή υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια και να υποστεί ο ένοχος τις συνέπειες των πράξεων του. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι η επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου συναδέλφου έδωσε εσφαλμένα μηνύματα που πρέπει να ανασκευαστούν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τις διωκτικές Αρχές όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο. Η συνάδελφος που υπέστη αυτή τη βδελυρή συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όλων των μελών της ΕΣΚ, του συνόλου της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους που υπέστησαν ανάλογη συμπεριφορά ή γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και μπορούν να μαρτυρήσουν, όπως βρουν το θάρρος να τα καταγγείλουν στις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε συνάδελφο η οποία θα προβεί σε σχετική καταγγελία. Το όποιο απόστημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανιχνεύεται και στο χώρο των ΜΜΕ, πρέπει, επιτέλους, να σπάσει.

Η οργάνωση και τα μέλη μας είναι στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *