Άνοιξαν στόματα…Λαμβάνουν καταθέσεις για την παρενόχληση στο Sigma

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το ΤΑΕ Λευκωσίας τη διερεύνηση της καταγγελίας δημοσιογράφου για κατ’ ισχυρισμόν σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στον χώρο εργασίας της από προϊστάμενό της. 

Ήδη στα γραφεία του ΤΑΕ κλήθηκαν και το Σάββατο, αλλά και χθες, πρόσωπα που είτε αναφέρονται από την παραπονούμενη ότι τους είχε εκμυστηρευθεί τα όσα της έστελνε στο κινητό της τηλέφωνο το συγκεκριμένο πρόσωπο, είτε που είχαν αντιληφθεί κάποια συμβάντα στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για κατάθεση οι επικεφαλής του ειδησεογραφικού τμήματος του καναλιού, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί άμεσα από την εργαζόμενη και την κάλεσαν για να την ακούσουν, όπως και τον δημοσιογράφο. Επίσης, θα κληθούν και άτομα που βρίσκονταν στον σταθμό και τώρα αποχώρησαν, αλλά είχαν γίνει κοινωνοί ορισμένων πληροφοριών ή συμβάντων. 

Στόχος των ανακριτών είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι έρευνες, ώστε, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, στο τέλος να κληθεί και ο καταγγελλόμενος για ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση του Sigma, μετά την καταγγελία της πρώην δημοσιογράφου του, έθεσε σε αναστολή τον δημοσιογράφο του τον οποίο πρόσλαβε πρόσφατα, γεγονός που έφερε και την καταγγελία στην Αστυνομία.

Στο μεταξύ, χθες, ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, αναφέρει ότι η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορά καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της, επίσης δημοσιογράφου, στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, έτσι που όποιος ή όποιοι ενέχονται σε αυτήν να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ καλεί επίσης τη Διεύθυνση του σταθμού αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, άντρες και γυναίκες, όπως συνδράμουν όσο πιο πολύ μπορούν στο έργο της Αστυνομίας, έτσι που να χυθεί άπλετο φως στην κατάπτυστη αυτή υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια και να υποστεί ο ένοχος τις συνέπειες των πράξεών του. «Παράλληλα, σημειώνουμε ότι η επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου συναδέλφου έδωσε εσφαλμένα μηνύματα που πρέπει να ανασκευαστούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τις διωκτικές Αρχές όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεών τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο. «Η συνάδελφος που υπέστη αυτή τη βδελυρή συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όλων των μελών της ΕΣΚ, του συνόλου της δημοσιογραφικής κοινότητας», σημειώνεται. Τέλος, η ΕΣΚ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους που υπέστησαν ανάλογη συμπεριφορά ή γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και μπορούν να μαρτυρήσουν, όπως βρουν το θάρρος να τα καταγγείλουν στις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε συνάδελφο η οποία θα προβεί σε σχετική καταγγελία. «Το όποιο απόστημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανιχνεύεται και στο χώρο των ΜΜΕ, πρέπει, επιτέλους, να σπάσει», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: philenews.com – Μιχάλης Χατζιηβασίλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *