Γιατρός του ΓεΣΥ ζήτησε €7.300 για ενέσεις που δεν έκανε

Του Μιχάλη Χατζιηβασίλη – philenews.com

Στο εδώλιο θα βρεθεί ένας γιατρός για πλασματικές χρεώσεις στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, ενώ δεύτερη περίπτωση γιατρού για παρόμοια υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά ιδιώτη επαγγελματία υγείας μετά από καταγγελίες ασθενών, ότι υπέβαλε απαίτηση πληρωμής για υπηρεσίες που δεν τους πρόσφερε. Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, η ποινική δίωξη ιδιώτη επαγγελματία υγείας, συμβεβλημένου με το ΓεΣΥ και εγγεγραμμένου στον ΟΑΥ, αποφασίστηκε αφού κατόπιν διερεύνησης σχετικών καταγγελιών από την Αστυνομία, διαφάνηκε ότι εκ μέρους της εταιρείας του γιατρού, καταχωρήθηκε συνδυασμός δραστηριοτήτων στο ΓεΣΥ για τις οποίες υποβλήθηκε απαίτηση πληρωμής, χωρίς αυτές ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες εναντίον του ιδιώτη επαγγελματία υγείας έγιναν από ασθενείς, οι οποίοι κατήγγειλαν στον ΟΑΥ ότι ο εν λόγω γιατρός καταχώρησε στη μερίδα του στο ΓεΣΥ πλασματικό αριθμό συγκεκριμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας χωρίς αυτές να έχουν παρασχεθεί προς τους ασθενείς. 

Από την υπάρχουσα μαρτυρία και στοιχεία, ο ιδιώτης γιατρός φέρεται να προέβη σε αδικήματα διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάρτισης εγγράφων χωρίς εξουσία, παραποίησης μητρώων και αρχείων, απάτης και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις. 

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι από τις έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας διαφάνηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είχε υποβάλει από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και το τέλος Μαΐου 2021, απαιτήσεις για το ποσό των 7.300 ευρώ δήθεν για χορήγηση ενέσεων σε ασθενείς.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει διερευνήσει ακόμη μια υπόθεση που αφορά γιατρό ο οποίος καταγγέλθηκε για χρέωση του ΓεΣΥ για υπηρεσίες που φέρεται να μην πρόσφερε. Η περίπτωση αφορά γιατρό που είχε δηλώσει ότι υπέβαλε σε επέμβαση 72χρονη ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι αυτή ενώ μπήκε στο χειρουργείο, δεν είχε υποβληθεί σε τέτοια επέμβαση. Η γιατρός έδωσε κάποιες εξηγήσεις και ο φάκελος της υπόθεσης μελετάται τώρα από τη Νομική Υπηρεσία για να ξεκαθαρίσει κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία για παραπομπή της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Για το θέμα ο ΠΙΣ με ανακοίνωσή του εκφράζει την απογοήτευση και τη λύπη του και τονίζει πως οι ένοχοι για τέτοια φαινόμενα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ο ΠΙΣ προσθέτει ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και σε περίπτωση δικαστικής απόφασης καταδίκης, τα αρμόδια όργανα του θα προχωρήσουν στις δέουσες πειθαρχικές διαδικασίες. Τέλος, απαιτεί αυστηρούς ελέγχους εκ μέρους του ΟΑΥ και εφαρμογή αποτρεπτικών δικλίδων ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *