Δεν παραδέχεται φόνο εκ προμελέτης ο καθ’ ομολογία δράστης του φονικού στον Αμίαντο

Μη παραδοχή στις σοβαρότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, τα δύο αδέλφια κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία των δύο Ρωσίδων της 33χρονης Mariia Gazibagandova και της43χρονη Khaiat Alraeesi, οι οποίες βρέθηκαν θαμμένες σε λάκκο σε εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα.

Συγκεκριμένα στον 32χρονο καθ’ ομολογία δράστη απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης στις οποίες απάντησε μη παραδοχή ενώ δεν παραδέχθηκε και τις 6 κατηγορίες κλοπής. Από την άλλη, ο 44χρονος κατηγορούμενος, αδελφό του καθ’ ομολογία δράστη, απάντησε μη παραδοχή στην κατηγορία της συνέργειας μετά την διάπραξη όπως επίσης και μη παραδοχή στις κατηγορίες της παρέμβασης σε αστυνομική έρευνα. Παραδέχθηκε ωστόσο τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση στις 9 Μαΐου 2022. Από την πλευρά της Κατηγορούσα Αρχή προέβη σε αίτημα κράτησης των δύο κατηγορουμένων μέχρι την έναρξη της δίκης. Σημείωσε μάλιστα πως για τον 44χρονο υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας όπως επί και κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων. Η δικηγόρος του 44χρονου έγειρε ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για κράτησης του και εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι θα δώσει απάντηση στο αίτημα κράτησης του δεύτερου κατηγορούμενου στις 14 Φεβρουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι τον 44χρονο ενέπλεξαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του αφού το σήμα του κινητού τηλεφώνου του εξέπεμπε από κεραία της περιοχής του Αμιάντου κατά τον επίμαχο χρόνο, δηλαδή στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά το κίνητρο ο καθ’ ομολογία δράστης και στις δύο θεληματικές καταθέσεις του, ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια που έμεινε στην εξοχική κατοικία, 16 – 17 Νοεμβρίου ήταν μόνος του με τα δύο θύματα. Στην ομολογία του είπε ότι άκουσε τις δύο Ρωσίδες να κάθονται στην αυλή, να συνομιλούν στα Αραβικά και να τον χλευάζουν για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και τον ανδρισμό του. Η εξαφάνιση των δυο γυναικών καταγγέλθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2021 στο ΤΑΕ Λάρνακας από φιλικό πρόσωπο της 43χρονης, αφού αυτές, όπως είπε, είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Πηγή: philenews.com – Ιωάννα Μάντζιηπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *