Πρόεδρος Αιμοκαθαρόμενων επ.Αμμοχώστου στο ecosmoscy: “Θα θρηνήσουμε θύματα”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Την έντονη δυσαρέσκεια του, σε σχέση με τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης εξέφρασε στο ecosmoscy.news, ο Πρόεδρος της επιτροπής αιμοκαθαρόμενων της επ. Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κέζος τα μήχανήματα αιμοκάθαρσης που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο αναφοράς, είναι μηχανήματα τα οποία έχουν αποσυρθεί απο το Νοσοκομείο Λευκωσίας, εδώ και 10 χρόνια, και είναι ακατάλληλα για την θεραπεία των αιμοκαθαρόμενων ενώ εξέφρασε την άποψη πως εαν δεν αντικατασταθούν άμεσα, πολύ πιθανόν να θρηνήσουμε θύματα.

“Έτυχε αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς να είναι στο μηχάνημα και αυτό να χαλάσει την ώρα της θεραπείας, κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους, αφού μένουν με το μισό αίμα στο κορμί τους. Αυτό έτυχε δύο με τρεις φορές μέχρι τώρα και ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, όμως είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος»

Ο κ. Κέζος σε δηλώσεις του στο ecosmoscy, ανέφερε πως τέθηκε πολλές το συγκεκριμένο θέμα στο τραπέζι και στον ΟκΥπΥ, ενώ εξέφρασε και το παράπονο πως οι αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης δυστυχώς.

Μάλιστα, ο κ Κέζος ανέφερε πως είχαν υποσχεθεί το θέμα να λυθεί μετά τις βουλευτικές, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Τέλος ο Κ. Κέζος ανέφερε πως 50 αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς, είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αφού παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν δεν αντικαταστάθηκε το σύστημα. Το θέμα χρονίζει και τον περασμένο Οκτώβριο, σε μία προσπάθεια να ασκήσουν πίεση, οι ασθενείς προχώρησαν μάλιστα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενώ είχαν απειλήσει ότι θα απέχουν από τη θεραπεία τους.

Ο Προέδρος των αιμοκαθαρόμενων ανέφερε πως “το μόνο που θέλουμε είναι ίση μεταχείριση. Δεν γίνεται πάντα η επαρχία Αμμοχώστου να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *