Έξι μέρες στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Ευαγγέλου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες έξι μέρες το διάταγμα κράτησης τριών ατόμων ηλικίας 44, 23 και 19 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση φόνου του Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα τα τρία άτομα ηλικίας 44, 23 και 19 ετών είναι ύποπτα για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ 1/12/2021 μέχρι 3/2/2022 στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου δεν διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ωστόσο λόγω του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και για λόγους ασφαλείας, δεν επιτράπηκε η είσοδος στην αίθουσα των δημοσιογράφων. Τόσο εντός της αίθουσας όσο και στο Δικαστήριο υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, αρκετά μέλη της οποίας έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η Αστυνομία είχε αρχικά ζητήσει ανανέωση της κράτησης των υπόπτων για οκτώ μέρες ωστόσο έφεραν ένσταση οι δικηγόροι τους και τελικά το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα για εξαήμερη κράτηση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Αστυνομία δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση του μεγάλου ανακριτικού υλικού, αξιολογούνται τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, ενώ για την υπόθεση αναζητείται και τέταρτο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των υπόπτων, διεξήχθη γύρω στις 11 το βράδυ της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή μελών των ΤΑΕ, ΟΠΕ και ΥΚΑΝ Λάρνακας, μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας, και μελών της ΜΜΑΔ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ ακολούθησαν έρευνες στις οικίες, υποστατικά και οχήματα των συλληφθέντων».

Κατά τις έρευνες «εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία τυγχάνουν αξιολόγησης από ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας τρία άτομα ηλικίας 44, 23 και 19 ετών συνελήφθησαν για  αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών».  

Οι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και στις 5 Φεβρουαρίου οδηγήθηκαν  ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι «ο φόνος του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2021, σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα, ενώ αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, τον προσέγγισαν και ένας από αυτούς πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντας τον θανάσιμα».

Από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του 53χρονου, διαπιστώθηκε ότι «ο θάνατος του προήλθε από εσωτερική αιμορραγία συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων προκληθέντα από πυροβόλο όπλο».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *