Πρόσωπο απο τον κύκλο της Φιλιώς στο ecosmoscy: “Εαν δεν υπήρχε τόση καθυστέρηση, ίσως να γλύτωνε”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Κατακεραυνώνει το ΤΑΕΠ Λάρνακας , πρόσωπο απο τον στενό κύκλο της άτυχης Φιλιώς, μητέρας δύο παιδιών.

Σε δηλώσεις του στο ecosmoscynews, φιλικό πρόσωπο της οικογένειας, αναφέρει πως απο την πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, υπήρξε τεράστια καθυστέρηση. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η άτυχη κοπέλα, αφού είχε αναφέρε ότι έχει ιστορικό θρμβοφιλίας, την διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα και έτσι προχώρησε σε εμβολιασμό με το σκεύασμα της Moderna.

“Mετά απο 20 ημέρες μαύρισε το δάκτυλό της και πήγε στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου της έδωσαν panadol και την έδιωξαν. Με τρόπο αντιεπαγγελματικό, αφού ξαναπήγε για εξέταση λίγες μέρες αργότερα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, με αφόρητους πόνους, στο σώμα, την άφησαν να περιμένει για δυόμιση ώρες σε αναπηρικό. Μετά την απίστευτή ταλαιπωρία και αφού τελικά υποβλήθηκε σε εξέταση MRI όπου και δεν έδειξε κάτι ενώ αργότερα υποβλήθηκε και σε αξονική τομογραφία στην κοιλιακή χώρα, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι υπήρξαν θρομβώσεις. Τελικά η Φιλιώ έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.”

Στο μεταξύ έυλογα ερωτήματα εγείρονται όπως μας αναφέρει πηγή απο το περιβάλλον της οικογένειας, για την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επι της σορού της 33χρονης, καθώς λήφθησαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προκειμένουν να διαφανούν τα αίτια θανάτου της 33χρονης, την ώρα που η αξονική τομογραφία, “μίλησε”αφού οι ίδιοι οι γιατροί ανέφεραν πως η κοπέλα ήταν γέματη θρόμβους στην κοιλιακή χώρα, ενώ η ίδια ήταν θρομβοφιλική.

Σημειώνεται ότι ο Υπ. Υγείας διέταξε έρευνα για το συμβάν, ενώ θα πραγματοποιηθεί και νέα νεκροτομή επι της σορού της 33χρονης απο τον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυρινό εκ μέρους της οικογένειας, ενώ ια τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις ζητήθηκε η συμβολή του Κύπριου ιατροδικαστή στη Βρετανία, Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *