“Κλειδαμπάρωσαν” 30 νηπιαγωγεία λόγω covid – Αντιδρούν οι γονείς, αρνούνται να πληρώσουν τα σχολεία

Λουκέτο έχουν βάλει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού 30 νηπιαγωγεία παγκύπρια, ενώ αρκετά άλλα υπολειτουργούν επίσης λόγω covid. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Cyprus Times, δεκάδες παιδιά και δάσκαλοι βρίσκονται σε καραντίνα είτε γιατί νοσούν, είτε γιατί είναι στενές επαφές, την ώρα που η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης, Λαύρα Ηρακλέους επισήμανε ότι καθημερινά ενημερώνονται από αρκετά νηπιαγωγεία ότι αυξάνονται τα κρούσματα γεγονός που τους ανησυχεί.

«Είχαμε περιστατικά όπου επέστρεψαν από καραντίνα τα παιδιά την μία ημέρα και την επόμενη επέστρεψαν στα σπίτια τους, λόγω άλλου κρούσματος. Υπάρχουν και cluster και κρούσματα που έφεραν κλείσιμο τόσο σχολείων, όσο και τάξεων» είπε.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα και την εξαγγελία του μέτρου της υποχρεωτικής διενέργειας rapid test σε παιδιά άνω των 4 ετών μία φορά τη βδομάδα από τις 21 Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε ότι είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να εφαρμοστεί για να δουν εάν λειτουργεί και έχει θετικά αποτελέσματα.

Πάντως, επισήμανε ότι τα αυξημένα κρούσματα έφεραν μουρμουρητά και δυσαρέσκεια γονέων, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα νηπιαγωγεία αφού τα παιδιά τους  απουσιάζουν λόγω covid, έτσι οι ιδιοκτήτες δέχονται ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *