Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για τη ψήφιση των Νόμων για διαφθορά

Μετά την ψήφιση του νόμου περί προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), στο τέλος Ιανουαρίου, ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση του πλαισίου καταπολέμησης της διαφθοράς έγινε χθες με την έγκριση και του νόμου για τη σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου και επισημαίνει ότι οφείλει και θα είναι διαρκής η προσπάθεια για καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο.

Τόσο η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Προστασία Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος όσο και του νομοσχεδίου για τη σύσταση και λειτουργία της Αρχής Καταπολέμησης κατά της Διαφθοράς, συνιστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στην προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και τον Πρόεδρο της, οι οποίοι, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, με συναίνεση και δημιουργική διάθεση αξιοποίησαν τις εισηγήσεις που κατέθεσε.

Στο ίδιο πνεύμα, η Κυβέρνηση προσδοκά πως η Βουλή θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα με την ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων που αφορούν τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις οι οποίες σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, όπως είναι, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΉ: Cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *