Ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο η επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ντουμπάι

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Ντουμπάι την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να έχει συναντήσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Άμυνας, Ενέργειας, Μεταφορών, Γεωργίας, οι Υφυπουργοί Καινοτομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν και επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διμερείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τόσο σε επίπεδο ηγετών όσο και σε Υπουργών της Δημοκρατίας με τους Εμιρατινούς ομολόγους τους.

Ένεκα της θητείας των ΗΑΕ, ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ενημερώσει την εμιρατινή πλευρά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στο θέμα των Βαρωσίων, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχει καταθέσει η πλευρά μας και τις προσπάθειες που καταβάλει για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης και για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό Φόρουμ στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα είναι εκ των ομιλητών.

Στο Περίπτερο της Κύπρου στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση για την εθνική μέρα της Κύπρου η οποία θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτίριο Al Wasl. Η παγκόσμια έκθεση EXPO είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2022.about:blank

Η συμμετοχή της Κύπρου τελεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Η Έκθεση, που έχει ως κεντρικό θέμα το “Connecting Minds, Creating the Future”, στοχεύει στη σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες, με συμμετοχές από 192 χώρες. Τους επισκέπτες στο κυπριακό περίπτερο καλωσορίζει ολόγραμμα της θεάς Αφροδίτης, ταξιδευοντας τους στην ιστορική πορεία του νησιού.

Στόχος της συμμετοχής της Κύπρου στην έκθεση EXPO είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της χώρας και της παρουσίασης των επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών που αυτή προσφέρει. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο να προβάλει τις ευκαιρίες που παρουσιάζει, αφού η έκθεση πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου. Προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, αναδεικνύεται η Κύπρος ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και κέντρο εκπαίδευσης, επιστημών, έρευνας και καινοτομίας. Επίσης, προωθείται η χώρα μας ως ένα διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, Υπουργοί συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες εκδηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *