Συγκινεί ο Δίπλαρος για την περιπέτεια υγείας της συζύγου του: Σε πιάνει σοκ, είσαι αντιμέτωπος με το θάνατο»

Για την δύσκολη περιπέτεια της συζύγου του, Αργυρώς Ροτσίδου, και τον αγώνα που έδωσαν στην Γερμανία, μίλησε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή τους στην Κύπρο, ο ένας εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος έστειλε ηχηρά μηνύματα σε πολιτεία και κοινωνία για στήριξη των καρκινοπαθών. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο κ. Δίπλαρος, ανέφερε πως «είμαστε πίσω μετά από πολλούς μήνες και καταρχάς θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη σε όλους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, ένα εφιάλτη θα έλεγα, που περνούν όσοι εντοπίζονται με καρκίνο. Η μεγάλη αυτή στήριξη του κόσμου και οι προσευχές μας έδιναν δύναμη αυτούς τους έξι μήνες που τους βιώσαμε με το χειρότερο τρόπο. Θέλω να τονίσω ξεκάθαρα προς όλους, πως όταν έχουν πίστη και βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο τους και του συμπαραστέκονται, με όλη τη δύναμη τους, μπορεί να ελπίζουν, γιατί υπάρχει ελπίδα». 

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, μετά τη δική τους μάχη, όπως είπε, αναθεώρησε αρκετά πράγματα, τα οποία πλέον αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο, πιο ευαίσθητο και πιο συνηδητοποιημένο, τονίζοντας πως υγεία είναι το άλφα και το ωμέγα. «Αυτή η λέξη που λέγετε, η υγεία, που χρησιμοποιούμε ως ένα από πράγμα, μια λέξη, είναι το υπέρτατο αγαθό. Όταν χάνεται και μένεις μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε καταλαβαίνεις πως δεν αξίζεις να πικραίνεις κάποιους με τον χαρακτήρα σου και να πληγώνεις κάποιους με την συμπεριφορά σου». 

Ο βουλευτής ανέφερε πως η Αργυρώ είχε εντοπίσει από μόνη της το κουβάρι στο στήθος της και μετέβη στο γιατρό, ενώ ο ίδιος εξομολογήθηκε πως της έλεγε δεν είναι τίποτε, θέλοντας να την καθησυχάσει. «Τολμώ να το πω. Της έλεγα δεν είναι τίποτα. Είχε βρει το κουβάρι στο στήθος, μόνη της και είπε θα πάω στο γιατρό. Της έλεγα δεν είναι τίποτα. Ευτυχώς που δεν με άκουσε και πήγε από μόνη της και εξετάστηκε. Οπότε η έκκληση μου είναι να ελεγχόμαστε και με το παραμικρό να τρέξουμε στο γιατρό. Στο άκουσμα της λέξης καρκίνου χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Έρχονται όλα στο μυαλό σου και όλα όσα πέρασες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα που μπορεί να μην είναι εκεί αύριο. Σε πιάνει ένα σοκ. Όμως πρέπει να βρεθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στα σταθούμε δίπλα τους και να μην λυγίσουμε μπροστά τους. Να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε. Δεν έχεις επιλογή. Είσαι αντιμέτωπος με το θάνατο και λες θα δώσω αυτή τη μάχη».  

Ο κ. Δίπλαρος ανέφερε πως η σύζυγος του θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στη Γερμανία, ωστόσο τόνισε πως τα χειρότερα έχουν περάσει. «Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στους καρκινοπαθείς, να υπάρχει έμπρακτη στήριξη και την ίδια ώρα χρειάζεται και πίστη στο Θεό. Οι προσευχές όλων ήταν αυτές που μας κράτησαν», ανέφερε ο βουλευτής, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως «ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί και το είδαμε και στην πράξη. Η έκκληση σε όλους είναι πως θα πρέπει να ελεγχόμαστε, να επισκεπτόμαστε τους γιατρούς μας με το παραμικρό. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντικό πράγματα». 

Ο βουλευτής θέλησε να τονίσει πως η πολιτεία έχει αρκετά πράγματα που μπορεί να κάνει ώστε να στηριχθούν ακόμη περισσότερο οι καρκινοπαθείς, λέγοντας πως, «θεωρώ ως Επιτροπή Υγείας και ως πρόεδρος της Επιτροπής έχουμε πολλά να κάνουμε όσο αφορά το Σχέδιο Υγείας και θα πρέπει να το στηρίξουμε. Θα κάνουμε ότι πρέπει να είναι εκεί. Είναι ένα πολύτιμο αγαθό και το βιώνουν όλοι οι ασθενείς μας και πρέπει να το κάνουμε ακόμα πιο καλό. Έχουμε πολλά να κάνουμε και να αναθεωρήσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε, «βλέπεις κατάματα ότι από τη μία στιγμή στην άλλη, μπορεί να βρεθείς χωρίς τον άνθρωπο σου. Καταλαβαίνεις πως δεν αξίζει να πικραίνεις τους συναθρώπους σου για ανούσια πράγματα. Είδα πολλούς ασθενείς στην Γερμανία και συνομίλησα μαζί τους. Είναι κλεισμένοι για μήνες σε ένα διαμέρισμα και τα έξοδα τα καλύπτουν οι ίδιοι και είναι ένα τεράστιο κόστος για την οικογένεια. Αφήνουν πίσω παιδιά, γονείς, συζύγους, για να είναι εκεί και να περιμένουν. Χάνουν όλα τα εισοδήματα τους. Δεν υπάρχει μεταμοσχευτικό κέντρο στην Κύπρο. Οι καρκινοπαθείς χρειάζονται στήριξη». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *