Ψάχνουν τρόπους να “φερουν” το Αναφοράς σε…κανονική λειτουργία

Με ικανοποίηση βλέπουν σιγά-σιγά τα κρεβάτια να αδειάζουν και στο Νοσοκομείο Αναφοράς και ως εκ τούτου έχει ήδη ξεκινήσει ο επαναπρογραμματισμός για επιστροφή του νοσηλευτηρίου σε συνθήκες κανονικότητας.

«Σήμερα έχουμε περιορίσει στις 45 τις κλίνες για ασθενείς με covid κι έχει αρχίσει ο προγραμματισμός ούτως ώστε να λειτουργήσουν ξανά και οι υπόλοιπες κλίνες του νοσηλευτηρίου για τα υπόλοιπα περιστατικά και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», ανέφερε μιλώντας στην ιστοσελίδα cyprustimes η επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη.

Όπως εξήγησε, οι 45 κλίνες είναι ένας αριθμός που πάντα θα υπάρχει στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για αντιμετώπιση των περιστατικών covid. «Ενώ το υπόλοιπο νοσηλευτήριο θα μπορεί να επιστρέψει και πάλι στην κανονικότητά του, εξυπηρετώντας και τα υπόλοιπα περιστατικά, με τους πολίτες της επαρχίας να αποφεύγουν, πλέον την ταλαιπωρία» όπως ανέφερε η κυρία Χατζηγιάννη.

«Ανάσες» επιτέλους και για το προσωπικό

Η μείωση των περιστατικών covid στο νοσηλευτήριο που από την αρχή της πανδημίας λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, επέτρεψε και στους εργαζόμενους που σήκωσαν όλο αυτό το διάστημα μεγάλο βάρος, να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες.

«Αρχίζουμε πλέον σιγά-σιγά εκεί κι όπου μπορούμε δίνουμε άδειες στο προσωπικό και αυτό είναι κάτι το οποίο, επίσης, μας καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς και αυτό αποδεικνύει ότι επαναπρογραμματιζόμαστε και επιστρέφουμε στην κανονικότητά μας», σημείωσε η κα. Χατζηγιάννη.about:blank

Μόλις 30 οι ασθενείς… Ο μικρότερος 25 ετών

Σε σχέση με τον αριθμό των νοσηλειών σήμερα, σύμφωνα με την επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου, νοσηλεύονται συνολικά 30 ασθενείς με covid, εκ των οποίων οι 4 σε ΜΕΘ.

Ο νεαρότερος ασθενής σε ηλικία είναι 25 ετών ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό ότι οι νοσηλείες έχουν πλέον μειωθεί, σχεδόν στο 1/3.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *