«Αντί αγάπη, βάναυση κακοποίηση» – Βιάζε παιδί 6 έτων επι 10 χρόνια

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 16 χρόνων, επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 59χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράνομης συνουσίας με νεαρό κάτω των 13 χρόνων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2005 και 2014, με τον 59χρονο να παραδέχεται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί. Τονίζοντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων, το Κακουργιοδικείο υπέδειξε ότι αυτής της μορφής αδικήματα, όχι μόνο στρέφονται κατά των ηθών, αλλά προσβάλλουν και ενίοτε συνθλίβουν την προσωπικότητα και τον ψυχισμό του θύματος και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Επισημάνθηκε ακόμη πως η σοβαρότητα των αδικημάτων δεν αντικατοπτρίζεται μόνο από τις προβλεπόμενες από το Νόμο ποινές, αλλά «δυστυχώς, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια, αυτής της φύσης αδικήματα παρουσιάζουν ανησυχητικές – αυξητικές διαστάσεις». «Έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και  κατάντησαν κοινωνική μάστιγα, γεγονός που καθιστά το στοιχείο της αποτροπής εντονότερο, στην επιλογή της ποινής», προστίθεται.

Την ίδια ώρα, το Κακουργιοδικείο αναφέρει ότι οι έκνομες πράξεις του κατηγορούμενου, μόνο αισθήματα απέχθειας, αποτροπιασμού και αποστροφής προκαλούν στον μέσο συνετό άνθρωπο, ενώ σημειώνει ότι ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την ερωτική σχέση που διατηρούσε με τη μητέρα του παιδιού και καταχρώμενος την εμπιστοσύνη που του έδειξε αυτή, εξανάγκαζε το παιδί, από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών, να έρχεται σε συνουσία μαζί του.

«Ο κατηγορούμενος, προσχεδιασμένα και συστηματικά διέπραττε σε βάρος του παιδιού σοβαρά εγκλήματα», υπογραμμίζει στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο και υποδεικνύει ότι το παιδί, «αντί αγάπη, τρυφερότητα και στοργή, εισέπραξε από τον κατηγορούμενο βάναυση και συνεχή σεξουαλική κακοποίηση».

Ως επιβαρυντικό στοιχείο λήφθηκε υπόψη, προστίθεται, η μεγάλη χρονική περίοδος των δέκα χρόνων του «μαρτυρίου του παιδιού», καθώς και η μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους.

«Όταν ο κατηγορούμενος ήρθε για πρώτη φορά σε παράνομη συνουσία με το παιδί, αυτό ήταν ηλικίας 6 χρόνων, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν ηλικίας περίπου 42 χρόνων, γεγονός το οποίο προσδίδει στην εγκληματική δράση του, ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική απαξία», συμπληρώνει.

Εξάλλου, επιπρόσθετο επιβαρυντικό στοιχείο κρίθηκε το γεγονός ότι η έκνομη συμπεριφορά του 59χρονου συνέτεινε στον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού, το οποίο σκέφτηκε πολλές φορές στο παρελθόν να αυτοκτονήσει, λόγω και των βιωμάτων αυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *