Συνελήφθη και η μητέρα του ψευδογιατρού για την απάτη με τροχαία-Πώς ξήλωσαν την κομπίνα

Xειροπέδες και στην μητέρα του 34χρονου ψευδογατρού, σε σχέση με την απάτη με τα τροχαία, πέρασε η Αστυνομία, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μητέρα του 34χρονου, 51 ετών, συνελήφθη χθες βράδυ ενώ και οι δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση. 

Ο 34χρονος παραδέχθηκε εμπλοκή στην υπόθεση, στην οποία ενέπλεξε τη μητέρα του, ωστόσο έδειξε ως εγκέφαλο άλλο πρόσωπο, το οποίο ανέφερε πως βρίσκεται εκτός Κύπρου.

Στη σύλληψη τους οδήγησε η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας από το προσωπικό υποκαταστήματος τράπεζας στην Πάφο, καθώς και από γυναίκα, ηλικίας 51 ετών, η οποία είχε μεταβεί στο υποκατάστημα τράπεζας, λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης, για να προβεί σε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 20,000 ευρώ, χρήματα που όπως ανάφερε στους τραπεζικούς υπαλλήλους, χρειαζόταν κατ’ επείγον, για την πληρωμή επείγουσας χειρουργικής επέμβασης που επρόκειτο να υποβληθεί η κόρη της.

Το προσωπικό του υποκαταστήματος που ήταν ενήμερο για πρόσφατα περιστατικά απάτης και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με ανακοινώσεις και σχετικές συμβουλές για αποτροπή τους, υποψιάστηκε ότι η 51χρονη γυναίκα πιθανόν να έχει ξεγελαστεί από τους δράστες της απάτης. Αφού ενημέρωσαν την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Πάφου έσπευσαν στο τραπεζικό υποκατάστημα για εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ, πράγματι επρόκειτο για νέο περιστατικό απάτης, από ύποπτο πρόσωπο που όπως και στα προηγούμενα πρόσφατα περιστατικά, είχε επικοινωνήσει με την 51χρονη αναφέροντας της πως η κόρη της βρίσκεται στο Νοσοκομείο, όπου άμεσα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο ύποπτος κράτησε τηλεφωνική επικοινωνία με την 51χρονη, η οποία σε συνεννόηση με τα μέλη της Αστυνομίας, ακολούθησε τις οδηγίες του υπόπτου και μετέβη σε συγκεκριμένο σημείο στην Πάφο για να του παραδώσει τα χρήματα για την χειρουργική επέμβαση, με τα μέλη του ΤΑΕ να την ακολουθούν διακριτικά.

Στο σημείο όπου την είχε καθοδηγήσει ο δράστης της απάτης, την προσέγγισε άντρας ηλικίας 33 ετών, ο οποίος παρέλαβε από αυτήν τον φάκελο που εικονικά περιείχε το ποσό των 20,000 ευρώ, με τα μέλη του ΤΑΕ αμέσως να επεμβαίνουν, να ανακόπτουν και να υποβάλλουν σε έλεγχο τον 33χρονο.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εγέρθηκαν υποψίες και εναντίον γυναίκας ηλικίας 51 ετών, με τα μέλη του ΤΑΕ να προχωρούν με δικαστικά εντάλματα, στη σύλληψη τόσο του 33χρονου, όσο και της 51χρονης ύποπτης.

Εναντίον των δύο υπόπτων διερευνώνται συνολικά δέκα υποθέσεις απόσπασης και απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος

Από τις δέκα υποθέσεις, οι εφτά αφορούν απόπειρα απόσπασης χρημάτων, από αντίστοιχο αριθμό πολιτών, ενώ οι τρεις αφορούν στην απόσπαση χρημάτων από τρεις πολίτες, μεταξύ τους και η απόσπαση χθες, του χρηματικού ποσού των 20,000 ευρώ.

Στις άλλες δύο υποθέσεις απάτης, οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από δύο γυναίκες, ηλικίας 73 και 75 ετών, τα χρηματικά ποσά των 10,000 και 7,000 ευρώ αντίστοιχα, (Το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 4, ημερομηνίας 04/02/2022, και το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 3, ημερομηνίας 08/02/2022, είναι σχετικά). Τα δύο περιστατικά συνέβησαν στις 04 και στις 07 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *