“Όχι εξετάσεις κάθε 4 μήνες”- Απέχουν απο τα μαθήματα τους και προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι γονείς

Δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι μαθητές Μέσης κατά την 3η και 4η διδακτική περίοδο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Η ΠΣΕΜ τονίζει πως όλοι οι μαθητές έζησαν τα τραγικά αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα αντιπαιδαγωγικό θεσμό του οποίου τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα από τους βαθμούς τους.

«Η θυματοποίηση των μαθητών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από εμάς», τονίζει το μαθητικό κίνημα, ζητώντας εκ νέου την κατάργηση του θεσμού.

Η ΠΣΕΜ διευκρινίζει επίσης ότι «η 2ωρη αποχή της Παρασκευής, αποτελεί τη πρώτη αντίδρασή και πως το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί ο δύσκολος αγώνας που δίνουν. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη πλήρη κατάργηση των εξετάσεων τετράμηνων», ξεκαθαρίζει το μαθητικό κίνημα.

Με λήψη δυναμικών μέτρων προειδοποιούν οι Γονείς Μέσης

Την ίδια ώρα, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προειδοποιεί με δυναμικά μέτρα εάν δεν ανασταλούν οι εξετάσεις του Β’ Τετραμήνου για όλες τις τάξεις και δεν αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για απόφαση ριζική αλλαγών επί της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 23η Φεβρουαρίου, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με κύριο θέμα την αξιολόγηση της εφαρμογής του Θεσμού των τετραμήνων και αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους, κατέληξε ομόφωνα στις πιο κάτω αποφάσεις:

-Άμεση Πραγματοποίηση Δημοσιογραφικής Διάσκεψης για πλήρη παρουσίαση των θέσεων της Συνομοσπονδίας

-Από τη στιγμή που το ΥΠΠΑΝ αποφάσισε να πραγματοποιήσει εξετάσεις με διαδικασίες Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης όφειλε όπως προχωρήσει και στην αντίστοιχη διαδικασία της αναγωγής των αποτελεσμάτων. Από τη στιγμή που δε θα ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία διόρθωσης, το ΥΠΠΑΝ οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη ακύρωση των αποτελεσμάτων της γραπτής εξέτασης.

-Να γίνει αναστολή της εφαρμογής των εξετάσεων του Β΄ Τετραμήνου για όλες τις τάξεις, εφόσον παραμένουν άλυτα θέματα όπως τα πλαίσια μάθησης, τα πολλά διαγωνίσματα, το ζήτημα με τις ελλείψεις σε αντικαταστάτες, η έξαρση της πανδημίας και η απουσία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Έναρξη διαλόγου για ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές επί της υφιστάμενης νομοθεσίας και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η Συνομοσπονδία δε θα έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει την πλήρη κατάργηση του θεσμού.

-Αξιολόγηση της εφαρμογής του θεσμού από ανεξάρτητη εξωτερική επιτροπή.

-Επιστημονική τεκμηρίωση μέσω έρευνας για τις ψυχοσυναισθηματικές συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά μας και στις επιπτώσεις τους στη διαδικασία της μάθησης.

-Σε περίπτωση που το ΥΠΠΑΝ συνεχίσει να αγνοεί τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, τότε θα προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *