“Ψάχνουν” να βρουν σε πόσες ληστείες εμπλέκεται ο 28χρονος δραπέτης

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, ο 28χρονος παρουσιάστηκε την Κυριακή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για την οκταήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως εναντίον του 28χρονου διερευνώνται συνολικά 31 διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν στην Πάφο, οι 23 απ’ αυτές έχουν διερευνηθεί και έγιναν πριν από την απόδραση του, ενώ τις υπόλοιπες 8 τις έχει διαπράξει μετά την απόδραση του μέχρι χτες που συνελήφθη.

Επεσήμανε επίσης πως οι ανακριτικές αρχές κατέχουν πληροφορίες ότι ο 28χρονος εμπλέκεται σε πολύ περισσότερες υποθέσεις. Ωστόσο σημείωσε πως κατά την οκταήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου θα διαφανεί σε πόσες διαρρήξεις εμπλέκεται μετά την απόδραση του. Για την υπόθεση είπε ο κ. Ιωάννου τέθηκε επικεφαλής αξιωματικός της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χτες από μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο. Ο 28χρονος, μαζί με έναν 33χρονο, απέδρασαν στις 5 Φεβρουαρίου από αστυνομικό κρατητήριο στην Πάφο, όπου τελούσαν υπό νόμιμη κράτηση μετά τη σύλληψη τους σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που είχαν πρόσφατα διαπραχθεί στην Πάφο.

Μετά την απόδραση των δύο, η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες τους, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Ο 33χρονος εξακολουθεί να καταζητείται, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό και σύλληψή του. Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ωστόσο πως κάποιες πληροφορίες φτάνουν στην Αστυνομία και αξιολογούνται κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *