Ρώσος Πρέσβης στο SIGMA: “Δεν θα έχει η Κύπρος Ρώσους τουρίστες. Στην Τουρκία θα πάνε.Το θέλετε;”

Με τις κυρώσεις, Ε.Ε και Κύπρος πυροβολούν τα πόδια τους

Τη θέση πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι η κατάληψη των ουκρανικών εδαφών αλλά η προστασία Ρώσων πολιτών στις δύο περιοχές Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ εξέφρασε στο βραδινό δελτίο του SIGMA σε συνέντευξη που είχε με το Χρύσανθο Τσουρούλλη ο Ρώσος Πρέσβης Στανισλαβ Οσάτσι κληθείς να σχολιάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αίσθηση προκάλεσε η άποψή του για τις κυρώσεις όταν ο Χρύσανθος Τσουρούλλης τον ρώτησε κατά πόσο τους ανησυχεί ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τις κυρώσεις.

«Εάν ρωτάτε εμένα προσωπικά, δεν μας ανησυχούν οι κυρώσεις. Δυστυχώς, νομίζω ότι πυροβολούν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι. Από που θα έχουν το Φυσικό Αέριο, το πετρέλαιο, το σιτάρι; Πως θα έχει η Κύπρος Ρώσους τουρίστες; Δεν θα έρθουν. Στην Τουρκία θα πάνε.Το θέλετε; Θα ξοδέψουν τα χρήματά τους εκεί. Καλοκαίρι έρχεται. Εσείς κλείσατε τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Πυροβολήσατε τα πόδια σας. Και εμείς δεν θέλουμε να γίνει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρέσβης.

Σχολίασε και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας όταν μίλησε για «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείας Κύπρου» χωρίς εισαγωγικά. Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει πρόθεση αναβάθμισης του ψευδοκράτους ανέφερε τα εξής: «Όχι. Θα απορρίψω αμέσως αυτό που λέτε. Αυτό που έγινε, είναι ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πήρε το λόγο ο Λαβρόφ και είπε πως χρόνια προσπαθούσαμε να μιλήσουμε με το καθεστώς του Ζελένσκι στο Μίνσκ.

Δεν έγινε αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια το καθεστώς του Κιέβου αρνείται να έχει επαφές με τους εκπροσώπους του Λουκάνσκ και του Ντόνετσκ, αυτό εξήγησε. Να καθίσει δηλαδή με αυτούς που πρέπει ώστε να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Έφερε σαν παράδειγμα την Κύπρο που οι δύο πλευρές, είπε, για περισσότερα από 40 χρόνια έχουν διαπραγματεύσεις. Αυτό εννοούσε. Αυτό δεν σημαίνει πως η προσέγγιση προς το Κυπριακό πρόβλημα άλλαξε» σημείωσε

Πηγή: ΗΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *