ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: “Θέλουν” Ισραηλινούς και Σκανδιναβούς τουρίστες

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες των φορέων του τουρισμού στην ελεύθερη Αμμόχωστο, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για άντληση τουριστών από άλλες αγορές, αφού όσο παρατείνεται η εισβολή στην Ουκρανία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χαθεί εξ ολοκλήρου η ρωσική αγορά, που έφερε το 2019 στην περιοχή περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες.  

Το απόγευμα, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος θα παραστεί σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου στην Αγία Νάπα, μαζί με φορείς του τουρισμού. «Θα εξετάσουμε την κατάσταση όπως δημιουργήθηκε μετά τις εξελίξεις, για να εφαρμόσουμε ένα πλάνο προκειμένου να καλύψουμε το κενό που θα δημιουργηθεί από τη ρωσική αγορά», ανέφερε στον «Φ» ο λειτουργός Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, Λάκης Αβρααμίδης.

Οι παράγοντες του τουρισμού, που δίνουν μάχη με τον χρόνο αφού την 1η Απριλίου ανοίγουν οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες και τα κέντρα αναψυχής, ήδη έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες, για άντληση τουριστών από το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες. Γι’ αυτό θα ζητηθεί η συμβολή του υφυπουργείου Τουρισμού, μεταξύ άλλων για την εκπόνηση δυναμικής διαφημιστικής καμπάνιας.

Πηγή: philenews.com – Tης Νατάσας Χριστοφόρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *