Γνωστός στις Αρχές ο 38χρονος που συνελήφθη για τα 132 κιλά ναρκωτικών

Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση, ο 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα για τα 132 κιλά ναρκωτικών που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στη Λεμεσό, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Διοικητής ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην ΥΚΑΝ σε σχέση με άφιξη εμπορευματοκιβωτίου στο νέο λιμάνι Λεμεσού, στο οποίο πιθανόν να μεταφέρονταν παράνομα ναρκωτικές ουσίες, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός συνεργασίας με τις τελωνειακές αρχές και την άμεση εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος.

Όπως επεσήμανε ο Διοικητής, η ΥΚΑΝ προχώρησε στην έρευνα του συγκεκριμένου εμπορευματοκιβωτίου που ήταν τοποθετημένο σε ανοιχτό χώρο στο νέο λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτού, προκαταρτικά διαφάνηκε ότι σε αυτό υπήρχαν 24 ξύλινες βάσεις που περιλαμβάναν 915 συσκευασίες ζωοτροφών και από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε 135 συσκευασίες ζωοτροφής υπήρχαν σε αυτές 132 συνολικά αεροστεγώς κλειστές κάνναβη, συνολικού βάρους 132 κιλών.

Από τις περαιτέρω εξετάσεις και έρευνες, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 38χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας. «Η έρευνα στο εμπορευματοκιβώτιο διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας και αναμένεται να επαναρχίσει σήμερα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος και του υπόλοιπου εμπορευματοκιβωτίου των ζωοτροφών», ανέφερε.

Από εκεί και πέρα ο 38χρονο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για σκοπούς έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησής του για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι σε μερικές συσκευασίες υπήρχε και ζωοτροφή και ποσότητα ναρκωτικών και σε άλλες μόνο ναρκωτικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτού, υπάρχει μαρτυρία που εμπλέκει τον 38χρονο στην υπόθεση, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί σε  περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση, ενόψει του ότι θα οδηγηθεί σε λίγο στο δικαστήριο

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ επεσήμανε πως, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, «είμαστε στο αρχικό στάδιο».  «Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και θα αξιοποιηθεί κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, είτε μέσο της Europol, για να εξακριβωθούν οι ακριβές συνθήκες. Η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρούμε ως υπηρεσία ότι είναι καίριο πλήγμα στους εμπόρους ναρκωτικών. Ο ύποπτος έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα διαπιστώνεται ότι πέρα πάσης αμφιβολίας τα ναρκωτικά είχαν εισαχθεί στο έδαφος της δημοκρατίας για χρήση στη Κύπρο».

Tης Iωάννας Μάντζιηπα – philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *