“Καθυστέρηση δύο ωρών στο Νοσοκομείο Λάρνακας”. Θα καταθέσουν γιατροί για το θάνατο της Φιλιώς

Ο ορισμός ιατρικού λειτουργού, η οποία θα συμβάλει στις έρευνες των ανακριτών της Αστυνομίας Κιτίου, ανοίγει τον δρόμο για να κληθούν για κατάθεση οι γιατροί καθώς και το παραϊατρικό προσωπικό που εξέτασαν την 33χρονη Φιλιώ Μπαλάφα Λέκκα από την Ελλάδα, που απεβίωσε πριν από έναν μήνα στο Νοσοκομείο Λάρνακας. 

Η ιατρική λειτουργός που ορίστηκε, έπιασε δουλειά τη Δευτέρα και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην υπόθεση για εξειδικευμένα ιατρικά ζητήματα, ενώ θα είναι παρούσα και στις καταθέσεις που θα ληφθούν. 

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών είχε μεταφερθεί, το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου σε άσχημη κατάσταση, από τον σύζυγό της στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας. Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας εξέπνευσε. 

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην Αστυνομία ο σύζυγός της, που κατήγγειλε ιατρική αμέλεια, υπήρξε καθυστέρηση δύο ωρών στη νοσηλεία της. Η κοπέλα, που είχε εξεταστεί και από ιδιώτη γιατρό, είχε ιστορικό θρομβοφιλίας και είκοσι ημέρες πριν τον θάνατό της είχε εμβολιαστεί κατά της covid-19. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης διερευνούν τους χειρισμούς του ιδιώτη γιατρού και αυτούς που έγιναν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και στα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου Λάρνακας που ασχολήθηκαν με την περίθαλψη της 33χρονης, αλλά και το κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί στην 33χρονη να εμβολιαστεί.

Καταλυτικό ρόλο για την πορεία των ερευνών θα διαδραματίσουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, σε δείγματα που λήφθηκαν κατά τις δύο νεκροτομές που διενεργήθηκαν στη σορό της 33χρονης και τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις διενεργούνται από τον Κύπριο ιατροδικαστή στη Βρετανία, Ανδρέα Μαρνερίδη και, εκτός απροόπτου, θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του μήνα.  

Πηγή: philenews – Tης Νατάσας Χριστοφόρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *