2 χρόνια απο τα πρώτα κρούσματα. Δύο χρόνια απο τότε που έστησαν στον τοίχο τον Καρδιολόγο

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Δύο χρόνια συμπληρώνονται απο την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοιού στην χώρα μας. Δύο χρόνια απο τότε που έστησαν στο τοίχο τον καρδιολόγο, ο οποίος αφίχθη απο το Λονδίνο και εντοπίστηκε θετικός στον ιό, χωρίς ωστοσο, ο ιατρός να το γνωρίζει, μετέβει στην εργασία του.

Όπως πάντα οι..κριτές του πληκτρολογίου, έστησαν στον τοίχο τον επεμβατικό καρδιολόγο, που εν αγνοία του ότι ήταν θετικός, μετέβει στην εργασία του. Βλέπετε η ειδικότητα του, δεν του το επέτρεπε να μην μεταβεί καθώς ο άνθρωπος αυτός, έχει σώσει χιλιάδες ζωές απο βέβαιο θάνατο.

Αυτά τα δύο χρόνια ακολούθησε ένα “τσουνάμι” απο πληροφορίες που διαδέχονταν η μια την άλλη, σχετικά με την επικινδυνότητα του ιού. Δύο χρόνια που η κυβέρνηση κατάφερε να χωρίσει τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα, αφού άλλοι μανιωδώς δακτυλόδειχναν ως λεπρούς αυτούς που νόησησαν με κορωνοιό, απομονώνοντας τους, εως ότου ανακοινώθηκαν τα εμβόλια.

Κάποιοι καταπιάστηκαν με θεωρίες συνομωσίας, περι των εμβολίων, άλλοι πάλι ήταν υπέρμαχοι του εμβολιασμού, εμμένοντας πως πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό, πολλοί απλώς δεν τους έπεισαν, κάποιοι φοβήθηκαν και εξακολουθούν τις παρενέργειες και μερικοί άλλοι απλώς δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια χάσαμε 883 άνθρωπους απο την πανδημία. 883 ψυχές. Τα ερωτήματα των πολιτών πολλά, λόγω της κακής διαχείρισης της κατάστασης, με μέτρα γελοία, αλλά παράλληλα και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια ζήσαμε, lockdown, περιορισμούς, με τον φόβο και την ανασφάλεια να κατακλύζουν τους πολίτες, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να φέρουν και τα ΜΜΕ σκορπώντας καθημερινά, τον τρόμο. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια κάποιοι θησαύρισαν και άλλοι πείνασαν λόγω…”επιλογής”.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δύο χρόνια μετά ο κόσμος παραμένει αλλοιωμένος, και το χειρότερο είναι αν αυτή η αλλοίωση δεν ξέρουμε αν θα φύγει ποτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *